Son Dakika: Beyaz Saray'dan 'Cemal Kaşıkçı' Açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin Suudi Arabistan ziyaretinin ardından Türkiye'ye gelecek.

Son Dakika: Beyaz Saray'dan 'Cemal Kaşıkçı' Açıklaması

Beyaz Saray'dan Suudi asıllı Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili yeni açıklamalarda bulunuldu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun önce Suudi Arabistan'a ziyarette bulunacağı, daha sonra da Türkiye'ye geleceği vurgulandı.

ABD BAŞKANI BUGÜN SİNYALİ VERMİŞTİ

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, bugün basın mensuplarına Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü yönündeki iddialarla ilgili açıklamalarda bulunmuş, Dışişleri Bakanı Pompeo'yu Kral'la görüşmesi için derhal gönderdiğini açıklamıştı. Trump'ın açıklamasından kısa süre sonra Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Pompeo'nun Riyad ziyaretinin ardından Türkiye'ye gideceği belirtildi.

Suudi Gazeteci Öldürüldü Mü?

Washington Post gazetesinde yazarlık yapan Suudi asıllı gazeteci Cemal Kaşıkçı , Türkiye'deki nişanlısıyla birlikte geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'ın Başkonsolosluğuna gitmiş, burada Kaşıkçı'nın nişanlısı konsolosluk binasına alınmamış, Kaşıkçı da saatler sürmesine rağmen konsolosluk binasından ayrılmamıştı. Aynı gün Suudi Arabistan'dan gelen 2 özel jet ve 15 diplomatın (Ajan oldukları öne sürülüyor ) konsolosluk binasına girişleri ve kısa süre sonra çıkıp tekrar aynı uçaklarla ülkeden ayrılmaları 'Cemal Kaşıkçı Konsoloslukta mı öldürüldü?' sorularını beraberinde getirmişti. Olayın ortaya çıkmasının ardından Suudi Arabistan Veliaht prensi 'Türkiye'ye konsolosluğumuzu açmaya hazırız' demiş fakat uzun süre konsolosluğun aranmaması için çeşitli bahaneler öne sürmüştü. Bugün Suudi ve Türk yetkililer konsolosluk binasına girdiler. Yani Kaşıkçı'nın kaybolmasının üzerinden tam 13 gün sonra...

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA