Son Dakika... Askerlik Düzenlemesinin Detayları: ASAL Askerlik Süresi Uzadı mı 18 Ay mı Oldu?

Askerlik düzenlemesi TBMM'de komisyondan geçti. Komisyondan geçmesi sonrası düzenleme Genel Kurul'a sevk edilecek. Askerlik düzenlemesi ile askerlik süresinin uzatıldığı iddiaları sosyal medyada dolaşmaya başladı. Peki askerlik süresi uzadı mı?

Son Dakika... Askerlik Düzenlemesinin Detayları: ASAL Askerlik Süresi Uzadı mı 18 Ay mı Oldu?

Askerlik düzenlemesi meclisten geçti.

Askerlikle ilgili yeni düzenleme TBMM'den geçti. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde :Milli Savunma Komisyonu'nda dün görüşülen ve komisyon görüşmeleri sonrası oylanıp kabul edilen askerlik düzenlemesi sonrası sosyal medya üzerinde çokça iddialar dolaşmaya başladı. Birçok kişi, askerliğin 18 aya çıkarıldığını iddia etti. Bu iddialar kamubulteni.com'a çokça soruldu. İnstagram hesabımıza mesaj yolu ile ulaşan takipçilerimiz, askerlik düzenlemesi ile askerlik süresinin uzatıldığı iddialarının gerçek olup olmadığını sordu. Biz de adayların kafasındaki soruları yanıtlamak için bu yazımızı kaleme aldık.

ASKERLİK UZADI MI?

Cevabı direk verelim HAYIR. Askerlik süresi uzun kısa hala aynı: 6 AY. Askerlik süresinin uzadığına dair sosyal medya üzerindeki iddialar doğru değil. 

ASKERLİK DÜZENLEMESİ GELDİ

TBMM'de kabul edilen askerlik düzenlemesi, MSB bünyesinde çalışmakta olan askeri personellerin özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda. Bu düzenlemede en dikkat çeken madde, uzman çavuşların emeklilik yaş haddinin 55 olarak belirlenmesi ve bu yaşa kadar sözleşmelerinin devam ettirilmesi oldu. Bunun yanı sıra 40 yaşını tamamlayan komando uzman erbaşların da kadroya geçişleri düzenlendi.

Uzman erbaşların emekliliğine yakın zamanda bir devlet kurumuna geçerek bu kadroda bir süre çalışması ve emeklilik yaşı geldiğinde emekli edilmesi de düzenlendi ve maaşlarının düşmemesi sağlandı. 

ŞİMDİ NE OLACAK?

Düzenleme komisyondan geçti. Önümüzdeki hafta içinde TBMM Genel Kurulu'nda madde görüşülecek ve oylama sonucu kabul edilirse Cumhurbaşkanlığı'na gönderilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onaylaması sonrası karar Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girecek.