Son Dakika! Ankara ve Konya'daki Yurtlarda Karantina Sürecine İlişkin Açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'ndan Ankara ve Konya'da yurtlara yerleştirilen Türk vatandaşlarına ilişkin açıklama yaptı.

Son Dakika! Ankara ve Konya'daki Yurtlarda Karantina Sürecine İlişkin Açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'ndan Ankara ve Konya'da yurtlara yerleştirilen Türk vatandaşlarına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan'ın açıklamalarından satır başları: 

Dünyanın hiç bir ülkesinde devletimizin sahip olduğu bu yurt imkanı sahip değil. Diğer ülkelerin bu tür imkanlara sahip olmama sıkıntısını çektiğini görüyoruz.

Sahip olduğumuz imkanlar nitelikli karantina için önemli. Yurtlarımızın önemli süreci atlatırken güzel bir fırsatı ortaya koyduğunu toplumumuzun tüm nüfusu adına belirtmek istiyorum. Biliyorsunuz geçtiğimiz dönemlerde de yurtlarımızın olağanüstü durumlarda en son Elazığ depreminde ev sahipliği yaptığını gözlemlemiştik. Koronavirüs ciddi bir salgın, bununla mücadele zaruri kararları acil almayı gerektiriyor. Umreden dönen vatandaşlarımızla ilgili Sağlık Bakanlığı'mızın ihtiyacı oldu. Ankara'daki yurtlarımız olmak üzere, Konya'daki yurtlarımız olmak üzere, öğrencilerimiz evlerine gittiler biliyorsunuz. Müsait olan yurtlarımıza misafirlerimizi alma çalışmasını başlattık. Yurtlarımızda kalmayıp evlerine giden öğrencilerimizin ödemelerini yarın yapacağız.

Burs ve Kredi ödemeleri aynı şekilde devam edecek. Gün birlik olma, beraber olma günü. Gençlerimizin gösterdiği özveri tüm dünyaya örnek olacak şekilde. İnşallah gençlerimize misafirlerimizi ağırladıktan sonra odalarını en hijyenik şekilde teslim edeceğiz. Bu uygulama herkesin sağlığını koruma amacıyla yapılan bir uygulama. İnşallah bu süreci de en güzel şekilde atlatacağız. Yurtlarımızda yatak, duş gibi tüm temel imkanlar mevcut. Nitelikli karantina imkanı olması hasebiyle, inşallah gerek kalmaz, her daim yurtlarımız milletinizin hizmetinde olacak. 5392 vatandaşımızın Ankara'da, 4 bin 900 vatandaşımız Konya'da olmak üzere 10 bine yakın vatandaşımız yurtlarda misafir ediliyor. 14 günlük süreci de inşallah başarıyla atlatacağız. Sosyal medya kullanımında da dikkatli olarak, hiç bir dezenfarmasyona fırsat vermeksizin , bu kritik süreci en iyi şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Bu süreçte başta gençlerimize, çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah ülkemizi, milletimizi, tüm kötülüklerden korusun.

Karantina sürecimizi Sağlık Bakanlığı ve Bilim kurulu koordinasyonunda gerçekleştiriyoruz. İnşallah ifade ettiğimiz gibi bu süreci atlatacağız.