Son Dakika: AK Parti'den Canlı Yayında Mahkum Affı Açıklaması

Son dakika haberi: AK Partili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir canlı yayında ceza indirimi konusuna değindi ve yargı reformunun bu döneme yetişemeyebileceğini söyledi.

Son Dakika: AK Parti'den Canlı Yayında Mahkum Affı Açıklaması

Mahkumlara af ile ilgili son dakika açıklaması.

AK Partili Numan Kurtulmuş bir son dakika açıklaması yaptı ve mahkumlara af konusuna değindi ve  mahkumların infaz sürelerinin  düşürülmesini öngören düzenlemenin bu döneme yetişemeyebileceğini söyledi. 

Cnn ekranlarında yayımlanan programa katılan ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Türkiye demokrasisinin geldiği olgunluk noktasını göstermesi bakımından bu sistem değişikliği sürecinin önemli olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bir kere sürecin kendisi son derece önemli. Türkiye'de bu sistem değişikliğine laf olsun diye gidilmedi. Parlamenter sistemin içerisindeki yanlışlıklar, eksiklikler, birtakım ayak bağı olan süreçler, hükümetin kurulamadığı büyük kriz, kaos dönemleri. Hatta başbakanlar, cumhurbaşkanları arasındaki açık çatışmalar, kavgalar gürültüler hatta siyasetin karar veremez hale gelmesi sonucu, 12 Eylül darbesinde olduğu gibi, bir şekilde askeri müdahalelerin kapısını açan o siyasi belirsizlik dönemleri. Bütün bunların verdiği bir siyasi sonuç var, fatura var. Bu parlamenter sisteminin faturasının Türkiye'ye büyük bir yük olduğu anlaşıldı, halka gidildi. Ben kendimi bildim bileli, çocukluk yıllarımdan beri Türkiye'de sistemin değişmesine ilişkin hep tartışmalar olmuştur. Sonuçta demek ki her şeyin bir vakti, zamanı var. Vakti zamanı geçtiğimiz yıl gerçekleşti. Önce parlamentodaki anayasayla ilgili oylama, arkasından referandumla Türkiye bu sistem değişikliğine geçmiş oldu."

Türkiye'nin çok zor, önemli bir süreç geçirdiğini söyleyen Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı:

"F-35 krizinden S-400 krizine, Doğu Akdeniz'deki petrol arama krizine, Suriye krizine, Türkiye ile Rusya arasındaki gerilimlere, Türkiye ile Amerika arasındaki gerilimlere, muazzam yükü artan göçmen krizine, bütün krizlerle karşı karşıya kaldığımız bir süreçte Başkanlık Sistemi daha hızlı karar alabilen, daha güçlü bir yönetim erkini ortaya koyabilen, daha güçlü bir liderliği ortaya koyabilen bir sistem olarak karşımıza çıktı. Bu bir yıl içinde de hem sayın Cumhurbaşkanımızın kişisel karizması, liderlik vasıfları hem de sistemin vermiş olduğu esneklik ve hız dolayısıyla Türkiye, birçok konuda çok önemli adımlar attı ve önemli başarılar elde etti. Bunlardan en somutu da son G-20 Zirvesi'nde karşı karşıya kaldığımız sonuçtur. Türkiye büyük bir kriz olacağı tahmin edilen S-400 meselesini de çok güzel bir şekilde, hem müzakere ederek hem de kararlılıkla cesaretini ortaya koyarak çözmüş oldu."

YARGI REFORMU

Yargı reformu Stratejisi geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Açıklama sonrası düzenlemenin TBMM 'ye gelmesi beklenmeye başladı.  Kurtulmuş, "Yargı reformu ve infaz sürelerine ilişkin düzenleme ne zaman gündeme gelecek?" sorusu üzerine Adalet Bakanlığının çalışmalarını sürdürdüğünü, hazırlıkların tamamlandığını ancak bu döneme yetişemeyebileceği söyledi.

ADALET BAKANINDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında  "Tutuklamada bir azami sürenin öngörülmesinin, düşünce ve ifade özgürlüğünden dolayı cezaların yine bir Yargıtay incelemesinden geçirilmesinin doğru ve gerekli olduğuna inanıyoruz. Böylece Türkiye'de farklı mahkemelerde, farklı istinaflarda farklı kararların çıkarak, hukuka güvenin zedelenmemesi gerektiğine inanıyoruz."

FETİ YILDIZ YETİŞİRSE DEMİŞTİ

MHP 'li Feti Yıldız , ceza indirimi konusunda "TBMM bu hafta 91. Sıra sayısı ile Tapu kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik kanun teklifini, Önümüzdeki hafta 92.sıra sayısı ile sporda şiddet kanun teklifini görüşecek. Tatile girmez ise 1.yargı paketi getirilecek.Tüm yetkili olanlarda görüştüm. Bu net ve kesin" demişti.

AF HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN ;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN