Son Dakika: Adalet Bakanlığı'ndan Koronavirüs Tedbirleri Konusunda Açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni tip koronavirüs tedbirlerini açıklıyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, düzenlediği basın toplantısında Çin'in Wuhan kentinde çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılarak binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son Dakika: Adalet Bakanlığı'ndan Koronavirüs Tedbirleri Konusunda Açıklama

Adalet Bakanı Gül'ün açıklamalarından satır başları:  

Yeni dava açma, icra takibi gibi müracaatlar uyap üzerinden yapma imkanı vardır. Bu hususlarla ilgili dosyaların takibi ve dosyaların açılmasının uyap üzerinden yapılmasını tavsiye ediyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın aldığı karar üzerine, 60 yaş üzeri tüm personelimiz için idari izin kararı hakim ve savcılarımız için de yürürlüğe girmiştir. Tüm adliyelerde dezenfekte işlemleri sürüyor. Ceza ve İnfaz kurumlarına ilişkin tedbirlerimizi alıyoruz.

KORONAVİRÜSLE İLGİLİ EN SON GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN YENİ SAYFA AÇILDI TIKLAYIN VE KATILIN

Sağlık Bakanlığımızın aldığı tüm karar ve tavsiyeleri yerine getiriyoruz. Kurumlara yeni girişlerde ön muayene ve kontrol yapılıyor. Hastalık belirtisi olanlar sağlık kuruluşlarına gönderiliyor. Muayenede sorun tespit edilmeyenler ayrı bölümlerde tutuluyor. Yani cezaevine yeni girenler özel bir yerde tutuluyor. 

Bu süreçte bilim kurulunun tavsiyesi daha görüşleri ertelemiştik. Avukatlarımızla ilgili de bilim kurulunun kapalı görüş yapılması konusuna dikkat etmesi gerektiğini söylüyoruz. Acil durumlarda avukatlarımız kapalı görüş yapmalılar.

Türkiye genelinde ertelenen görüşlerle ilgili , açık görüşlerle ilgili durdurma kararı çıktı. Bu görüş hakları saklı, şu an kullanamadıkları tüm haklar kullanılacaktır.

İçeriden dışarıya ve dışarıdan içeriye teması durdurmak için iş yurtları faaliyetlerini 2 hafta durdurduk. Cezaevinden dışarıya giden çalışmalar son verildi. 

Denetimli serbestlik kapsamda hükümlülerin toplu yaptığı tüm faaliyetler ertelenmiştir. 

Cezaevinde mektup ve kitaplarda 24 saat bekledildikten sonra ilgililere teslimi sağlanacaktır. 

Cezaevlerinde şimdiye kadar pozitif korona vakası rastlanılmamıştır. 

Noterlik hizmetlerinde haftasonu yeni noterlik hizmetleri yeni bir duyuruya kadar ertelendi. Cezaevinde noterlik işlemleri kapalı görüş usulüyle verilmeye devam edilecektir. 

Bakanlıklarımızın, Sağlık Bakanlığı açıklamaları dışında hiç bir açıklamaya, belge adı altında dolaşıma sokulanları itibar edilmemesini istirham ediyoruz. Bunlar insan ve toplum sağlığı açısından tehdit ve suçtur. Bu fiillere karşı savcılıklarımız gereğini yapıyor. Sosyal medyada dolaşıma sokulan belge hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştır. Kimsenin vatandaşımızın sağlığı konusunda asılsız haber yapmasına, milletimizi telaşa sevk edecek yalan haberlere fırsat veremeyiz.  Bunlarla ilgili emniyet ve savcılıklara müracaat edilmelidir. Tüm tedbirleri bilimsel tavsiyeler ışığında almaya devam edeceğiz. 

Adli tatilin ötesinde duruşmaların çoğunluğu ertelendi. 

Şu an itibariyle duruşmalarla ilgili tedbirler alınmıştır. İhtiyaca göre tüm yargı paydaşları olarak her zaman bir araya geleceğiz.

Cezaevlerindeki çocuklarımız hepimizin ortak sorumluluğu, giriş ve çıkışlarının izole olacak şekilde gerekli tedbirler alınıyor.

İnfaz ertelemeler yargının vereceği kararlardır.

Telefon görüşmeleri konusunda CTE Genel Müdürlüğü'nde sürenin artırılması konusunda çalışmalar yapılacak.

Karantina süresine uymayanlarla ilgili TCK'da ilgili maddeler var. Bu konuda alınan kararların tamamına riayet ederek bu sorunları aşacağız. Umarız ülkemize milletimize bu konuda en sağlıklı günleri bu tedbirlerle kavuşturacağız.