Son Dakika: 9 Şehirde Seyahat Yasağı Kalktı-İşte O Şehirler

Son dakika haberi: Seyahat yasağı 9 şehir için kalktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada 9 şehirde seyahat yasağının kalktığını söyledi.

Son Dakika: 9 Şehirde Seyahat Yasağı Kalktı-İşte O Şehirler

Son dakika : 9 şehir için seyahat yasağı kalktı.

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 şehir için daha seyahat yasağının kaldırıldığını söyledi. 

Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:

65 YAŞ SOKAĞA ÇIKMA İZNİ

Dün 11.00-15.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma imkanı verdik. Bu vatandaşlarımızın haftalar sonrası kurallara uyarak temiz hava aldıklarını görmekten memnuniyet duyduk. Çarşamba günü yine aynı saatler arasında 0-14 yaş grubu için, Cuma günü de 15-20 yaş grubu aynı imkandan faydalanacak. Herhangi bir olumsuzluk görmediğimiz takdirde bu uygulamayı önümüzdeki haftalarda da sürdürmeyi planlıyoruz.

4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
Sokağa çıkma kısıtlamasının 18-19 Mayıs günlerinde bakkal, market, manav, fırın, kasap, tatlıcı gibi işletmelerin ve online platformların saat 10.00 ile 16.00 aralarında hem satış hem de evlere hizmet için açık olabilmelerine imkan sağlıyoruz.

Yaşlılarımız 17 Mayıs pazar günü saat 11.00-17.00 saatleri arasında çıkabilecekler. 20 yaş altı da 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs cuma günleri iki grup halinde sokağa çıkmayı sürdürecektir.

Geçtiğimiz hafta 7 ilimizdeki şehirlerarası giriş çıkış sınırlandırmasını sonlandırmıştık. Yaptığımız değerlendirmede 9 ilimiz için de şehirlerarası giriş çıkış sınırlandırmasını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Adana, Diyarbakır, Trabzon, Mardin, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş , Şanlıurfa ve  Tekirdağ illerimizdir. 

"Kabine toplantısında 9 ilimiz için daha şehirlerarası giriş çıkış sınırlandırmasını sona erecek iller şu şekilde:

Adana

Diyarbakır

Mardin

Trabzon

Ordu

Denizli

Kahramanmaraş

Şanlıurfa

Tekirdağ

DİĞER ŞEHİRLER İÇİN AÇIKLAMA GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

:

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA