Son Dakika: 65 Yaş Üstü Seyahat İzin Belgesi Başvurusu Başladı-İşte Başvuru Linki ve Telefon Numarasından Memleket İzni Alma

65 yaş üstü vatandaşlar için seyahat izin belgesi alma başvuru ekranı e Devlet kapısı üzerinden açıldı. Öte yandan Seyahat İzin Belgesi almak isteyenler için telefon numarası da verildi. İşte seyahat izin belgesi alma şekli ve adım adım e Devlet kapısı üzerinden seyahat izni alma yolu.

Son Dakika: 65 Yaş Üstü Seyahat İzin Belgesi Başvurusu Başladı-İşte Başvuru Linki ve Telefon Numarasından Memleket İzni Alma

Genelge sonrası başvurular başladı.

Milyonlarca 65 yaş üstü vatandaşın bayram ve yaz ayları öncesi beklediği açıklama dün akşam Fahrettin Koca'dan geldi. Bakan Fahrettin Koca yaptığı açıklamada 65 yaş üstü vatandaşlara seyahat izni verileceği bildirildi.

BAKAN FAHRETTİN KOCA 'NIN AÇIKLAMASI

"65 yaş üzeri büyüklerimize , küçük bir müjdemiz olacak. " diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün koronavirüs bilim kurulu sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, bilim kurulunun önerileri doğrultusunda; 65 yaş üzeri büyüklerimiz memleketlerine gitme noktasında, sabit bir yere gittiğinden eminsek , sağlık açısından herhangi sorunları yoksa. İlgili kaymakamlıktan bir aylık tek yönlü gidiş kaydı olmak şartıyla bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak.

Bu hareketliliği sağlayan bir unsura dönmemeli, olabildiğince kontrollü bir geçişin sağlanması. Gidlien yerin sabit olması, aile hekimliği tarafından takip edilmesi, sabit noktada evden dışarı çıkmama konusunda izole edilebilmelerinden emin olmalıyız. Bu hareketliliğin yoğun olmamasını önemsiyoruz. Daha kontrollü daha uygun bir mekan söz konusu ise buraya geçişi sağlamak için yaklaşım içinde olunmuş olacak."

BAŞVURULAR BAŞLADI

65 yaş üstü vatandaşlar için seyahat izni başvuruları başladı. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar için yayımlanan başvuru bilgileri şu şekilde:

BAŞVURULAR BAŞLADI

Saatin 9.00 olması ile birlikte 65 yaş üstü vatandaşlar için e Devlet kapısı üzerinden, İçişleri Bakanlığı e başvuru sisteminden ve ALO 199 Vefa Destek Hattı 'ndan seyahat izin belgesi temini başvuruları başladı. 

e devlet üzerinden yapılacak başvuru için link şu şekilde:

https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-e-basvuru

Linke tıklayın. Açılan sayfada KİMLİĞİMİ DOĞRULA yazan linke tıklayın.

Daha sonra karşınıza çıkan ekranda TC kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın sağ üst kısmında bulunan YENİ BAŞVURU linkine tıklayın.

Daha sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak. 

Bu ekranda seyahat izin işlemleri yazan yere tıklayın. Daha sonra aşağıda bulunan kutucukta da 65 YAŞ ÜSTÜ seçeneğini işaretleyin.

DEVAM ET linkine tıklayın diğer adımları da eksiksiz doldurun ve müracaatınızı yapın.

Sonuç aşaması için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA