Sokağa Çıkma Yasağı, Restoran, Lokanta ve Kafeler: Kısıtlamalar Esnetiliyor!

Son dakika haberi: MEB ile Sağlık Bakanlığı arasında devam eden görüşmelerde okulların şehirlere göre açılması ya da uzaktan devam etmesi gündemde iken, sokağa çıkma yasağı, kafe ve restoran kısıtlamalarının esnetilmesi için de ayrı kararlar alınacak.

Sokağa Çıkma Yasağı, Restoran, Lokanta ve Kafeler: Kısıtlamalar Esnetiliyor!

Son dakika : Bazı illerde kafeler açılacak.

Sağlık Bakanlığı ile MEB yerel bazlı yeni kararlar almaya hazırlanıyor. Gelen son bilgilere göre il il puanlama sistemi yapılacak. Yapılacak puanlama sistemi ile birlikte risk durumu az olan illerde restoranlar açılacak ve okullarda yüz yüze eğitim için kararlar bu puana göre alınacak.  Söz konusu puanlama sistemi ilçeler için de olacak ve aynı ilin farklı ilçelerinde okulların açılması kapatılmadı, kafe ve restoranların açılması gündeme gelecek.

CNN TÜRK muhabiri Duygu Ayaz Bayram'ın son dakika olarak aktardığı özel haberinde yeni normal için test sayısı, pozitiflik oranı 7 gün içinde vakalarda azalma ya da artma olup olmadığı dönemlere bakılacak. 7 günlük döneme bakılarak bir puanlama sistemi yapılacak. Puanlama ile birlikte bir renklendirme yapılacak ve il ile ilçelerin risk durumları harita üzerinde oluşturulacak. Puanlama sistemi ile birlikte şehrin ya da ilçenin az riskli mi, riskli mi yoksa çok riskli mi olduğu görülecek ve yüz yüze eğitim ile kafeler, restoranlar , kısıtlamalar bu puanlamaya göre kaldırılacak ya da artırılacak. 

AYNI İLDE FARKLI KARARLAR OLABİLİR

Puanlama sistemi il il , ilçe ilçe ayrı olacağı için aynı şehre bağlı bir ilçede okullar kapalı , diğer illerde açık olabilir. 

KAFELER, RESTORANLAR, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Puanlama tablosunda risksiz olan yerlerde kısıtlamalar gevşetilecek. 

Bazı vatandaşlar kısıtlamaların kaldırılmasını isterken birçok vatandaş, kısıtlamaların artırılmasını istiyor.