Sokağa Çıkma Yasağı İddiası Gelmişti: İşte Beklenen Şehirler

Bugün Hürriyet 'te flaş bir haber yer aldı. Haberde , Ankara dahil 7 şehir için sokağa çıkma kısıtlamasının gelebileceği , bu konunun gündemde olduğu bildirildi. Peki hangi şehirlerde kısıtlama gelebilir? İşte detaylar.

Sokağa Çıkma Yasağı İddiası Gelmişti: İşte Beklenen Şehirler

7 şehirde sokağa çıkma yasağı gelebilir açıklaması geldi. Peki 7 şehir hangisi?

Hürriyet 'ten Nuray Babacan bugün kaleme aldığı yazısında 7 şehir için hafta sonu sokağa çıkma yasağı gelebileceğini aktardı. Son günlerde vaka artışının çok olduğu şehirlerde getirileceği iddia edilen sokağa çıkma yasağının hafta sonu geçerli olması bekleniyor. 

AVM VE LOKANTALAR İLE PARKLAR

Edinilen bilgilere göre AVM 'ler, lokantalar ile parklar için yeni kısıtlama kararları çıkabileceği bildirildi.

TOPLU TAŞIMAYA YENİ DÜZENLEME

Kabine sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızdan temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde uymalarını bekliyoruz. Her ilimizde ihtiyaçlara göre ilave tedbirler alıyoruz. Kafe ve Restoranlar çok daha sıkı denetlenecek. Toplu taşımada tüm illerimizde ayakta yolcu alınmasına izin verilmeyecek. Riskli illerde il hıfzıssıhha kurulu kararlarıyla kapasite kısıtlamasına gidilebilecektir. Esnek ve kademeli mesai usullerinin yaygın şekilde tatbiki sağlanacaktır. Bilindiği gibi Sağlık Bakanımız, salgının seyriyle ilgili her hafta bilgilendirme yapıyor." dedi.

HANGİ 7 ŞEHİRDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BEKLENİYOR

Bugün yapılan açıklamada Ankara dahil 7 şehir için sokağa çıkma yasağının geleceği, hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması getirileceği iddia edildi.

Bakan Koca, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada vaka artışının en çok olduğu 10 şehri şu şekilde vermişti:

En fazla vaka artışı olan il: ANKARA

Konya,

Kayseri,

Şanlıurfa,

Mardin,

Diyarbakır,

Erzurum,

Batman,

Van,

Ağrı.

BU ŞEHİRLERE Mİ GELECEK?

Sokağa çıkma yasağının gelip gelmeyeceği henüz net değil. Ancak Sağlık Bakanı, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamad bu 10 şehirde vaka artışının olduğunu söyledi. Öte yandan Bakan Koca bugün, , Ankara 'da vaka artışının sürdüğünü de söyledi. 

Bu nedenle sokağa çıkma kısıtlamasında yukarıdaki illerin çoğunluğunun olması bekleniyor.