Sokağa Çıkma Yasağı, 20 Yaş Altı 65 Yaş Üstü Kısıtlamalar, Lokantalar: İşte Yeni Normal İçin Tarih

Sokağa çıkma kısıtlaması, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kısıtlaması, lokantaların açılması ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yeni normal için tarih verildi.

Sokağa Çıkma Yasağı, 20 Yaş Altı 65 Yaş Üstü Kısıtlamalar, Lokantalar: İşte Yeni Normal İçin Tarih

Yeni normal için tarih.

Koronavirüs pandemisi hayatımızı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Pandeminin etkilerini azaltmak, yayılımını önlemek için alınan kısıtlama kararları 81 şehirde devam ediyor. Hafta içi akşamları ve hafta sonu tamamen sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor. Bunun yanı sıra 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkmaları günde sadece 3 saat ile sınırlı. Lokantalar ve birçok işyeri de pandemi nedeniyle kısmi hizmet veriyor. 

AŞILAMADA HEDEF MART SONUNDA 15 MİLYON

Koronavirüs aşısı Çin'den getirildi ve vatandaşlara uygulanmaya devam ediliyor. Şimdiye kadar 1 milyon 280 binden fazla kişiye aşı vuruldu. Yeni aşı da dün geldi ve aşılama hız kesmeden devam edecek. Edinilen bilgilere göre Mart ayının sonuna kadar 15 milyon kişinin aşılanmasının planlandığı öğrenildi.  Aşılada 15 milyona ulaşılması sonrası yeni normale geçileceği öğrenildi. 

İLK ADIM LOKANTALAR

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun kaleme aldığı yazısında, Koronavirüs nedeniyle gelen kısıtlamalarda ilk esnetilmenin lokantalar, restoranlar  için geleceği öğrenildi. Bazı kurallara uyarak lokantaların yeniden açılması gündemde. Önümüzdeki günlerde yapılacak kabine toplantısında bu konu görüşülecek. Lokantaların HES kodu ve kişi sınırlamsaı şartı ile açılması bekleniyor. 

Lokantaların önümüzdeki günlerde yapılacak kabine toplantısından sonrası Şubat ayının başında açılması bekleniyor. 

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI

Son günlerde tartışma konuları arasında 65 yaş üstü ile 20 yaş altının sokağa çıkma yasaklarının esnetilmesi meselesi. Aşılamada belli bir aşamaya gelinmesi sonrası bu vatandaşlar için gelen kısıtlamaların da esnetilmesi bekleniyor. 

ANADOLU'DA VAKALAR DÜŞÜYOR

Çin'den bu ay sonuna kadar toplamda 10 milyon doz aşı daha gelecek. Aşılar 14 günlük teknik inceleme sonrası riskli gruplara yapılacak. iki ayda tamamlanacak ve 8 milyon yaşlı ile 1 milyon sağlık personeli, 1 milyon öğretmen, 1 milyon civarında asker, 1 milyon civarında polis aşılanacak. Edinilen bilgilere göre son günlerde Anadolu'da vakalar hızla düşerken 6 bin civarında seyreden günlük vakaların büyük bir kısmı Kocaeli Gebze, Ankara-Ostim gibi sanayi kuruluşlarının oluşturduğu bölgelerde görülüyor.

YENİ NORMAL İÇİN TARİH

Yeni normal için Mart ayının sonunun düşünüldüğü öğrenildi. Mart ayının sonunda 15 milyon kişinin aşılanması ile kısıtlamaların gevşetileceği bildirildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA