Siirt’te İnsan Kaçakçıları ile Çatışma Çıktı! 2 Kişi Öldü, 12 Yaralı

Siirt Valiliği, Pervari ilçesinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu kamyondan açılan ateşe karşılık verilmesi sonucunda 2 kişinin öldüğü 12 kişin in de yaralandığını açıkladı.

Siirt’te İnsan Kaçakçıları ile Çatışma Çıktı! 2 Kişi Öldü, 12 Yaralı

Valilik açıklamasında, saat 00.22’de ilçeye bağlı Beğendik beldesi istikametine doğru seyir halindeki şüpheli araç ve sürücüsünün şüpheli hareketler sergilemesi üzerine ihbar alındığı belirtildi.

İhbarın ardından Jandarma ekiplerinin emniyet ve kontrol devriyesi icra etmeye başladığına yer verilen açıklamada, “Saat 01.27 sıralarında kontrol noktasına yaklaşmakta olan şüpheli kamyon devriye tarafından yapılan 'dur' ihtarına uymadığı ve hızını artırarak aracı personelin üzerine sürüp araçtan ateş açılması üzerine, devriye personeli de ateşe ateşle karşılık vermiştir” ifadeleri yer aldı.

Olay sonucunda 84 göçmenin yer aldığı araçtan 2 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “Burada yapılan ilk müdahalenin ardından 10 yaralı göçmen Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Olay yerinden kaçan R.E. isimli araç sürücüsü yakalanmış olup, kaçan göçmenleri arama çalışmalarına devam edilmektedir.” denildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.