Siirt ve Van Şehitlerimizin İsimleri ve Memleketleri Açıklandı

Türkiye 'yi yasa boğan haberler gece saatlerinde geldi. Siirt 'in Pervari İlçesi'nde çıkan çatışmada 2 PÖH şehit oldu. Van 'da keşif uçağının düşmesi sonucu 7 EGM personeli şehit oldu. Şehitlerimizin isimleri açıklandı.

Siirt ve Van Şehitlerimizin İsimleri ve Memleketleri Açıklandı

9 şehidimizin isimleri ve memleketleri açıklanmaya başladı.

Türkiye acı bir akşam yaşadı. Van 'da keşif uçağı , kalkışı sonrası radardan kayboldu ve düştü. Uçağın düşmesi sonucu 2'si pilot olmak üzere toplamda 7 EGM personeli şehit oldu. Bir acı haber de Siirt 'ten geldi. Pervari İlçesi 'nde bölücü hainlerle çıkan sıcak çatışmada yaralanan 2 Özel Harekat Polisi şehit oldu.

ŞEHİT PÖH'LER

EGM tarafından yapılan açıklamada şehit özel harekat polislerinin kimliği paylaşıldı.

Hataylı PÖH Anıl Kemal Kurtul
Sivaslı PÖH Muhammed Demir

UÇAK KAZASI ŞEHİTLERİ

Van 'da meydana gelen uçak kazası sonucu şehit olan emniyet personellerinin kimlikleri açıklandı. İşte şehitlerimiz.

MANİSA 'YA BİR HAFTADA İKİNCİ ŞEHİT ATEŞİ

Manisa'nın Alaşehir ilçesi, bir hafta içinde ikinci şehidinin yasını yaşıyor. Kırıma uğrayan uçakta bulunan özel harekat polisi 30 yaşındaki Onur Ramazan Bayram'ın şehit olduğu haberi Manisa'nın Alaşehir ilçesinin Soğuksu Mahallesinde ikamet eden ailesine ulaştı.

Acı haberi Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Belediye Başkan Vekili Muammer İbişoğlu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Başçavuş Coşkun Akçay, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan'dan alan baba Nail Bayram ve anne Semra Bayram, büyük üzüntü yaşadı. Bekar olduğu öğrenilen şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin ailesi ve yakınlarını, protokol üyeleri ile mahalle sakinleri teskin etti.

SAMSUN'A ŞEHİT ATEŞİ

EGM  Havacılık Daire Başkanlığı kadrosunda görevli iken geçici olarak Hakkari'de görevlendirilen Pilot Komiser Gökhun Mete Altunbaş, uçağın düşmesi sonucu 6 emniyet mensubu ile birlikte şehit oldu. 7 yıllık polis olup Samsun doğumlu olan 31 yaşındaki Gökhun Mete Altunbaş'ın Kırıkkale Keskin nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Eşinin de komiser olduğu öğrenilen şehit pilotun 1 çocuk babası olduğu ifade edildi.

Şehit komiserin babasının Samsun'un Bafra ilçesinde, eşinin ise Ankara'da ikamet ettiği kaydedildi.

MERSİN 'E ŞEHİT ATEŞİ

Mersin'in Anamur ilçesinden polis memuru Burak Derya kaza sonucu şehit oldu.

EGM PAYLAŞTI

EGM tarafından yapılan açıklamada "15.07.2020 tarihinde Havacılık Daire Başkanlığımız envanterine kayıtlı İnsanlı Keşif Uçağımızın Van'da Artos Dağına çarparak kırıma uğraması sonucu şehit olan 7 kahraman görev arkadaşımıza Allah’tan rahmet yakınlarına,Teşkilatımıza ve Milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz" denildi.