Sigarada Yeni Dönem! Bakan Açıkladı: Hedefe Ulaşıldı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sigara paketlerinde hayata geçirilen tek paket uygulamasının beklenen verimi sağladığını söyledi.

Sigarada Yeni Dönem! Bakan Açıkladı: Hedefe Ulaşıldı

Bakan Pakdemirli, "Bu kapsamda yayımlanan makalelerde, düz paketin kullanıcılardan yüzde 81'inde günde en az bir kere sigarayı bırakmayı düşündürdüğüne, yüzde 70'inde sigarayı daha az tatmin edici buldurduğuna, yüzde 66'sında sigaranın kalitesinin düşük olduğu düşüncesi oluşturduğuna yer veriliyor." şeklinde konuştu.

Tek paket uygulamasındaki uyarıların sigarayı bırakma konusunda vatandaşlardaki isteği arttırdığını söyleyen Pakdemirli, eski paketerdeki çekiciliğin azalmasıyla birlikte sağlık farkındalığının ön plana çıktığını söyledi.

Bakan Pakdemirli, "Yapılan deneysel odak grup çalışmaları ve araştırmalar düz paket uygulamasının hedefine ulaştığını gösteriyor. Bu kapsamda yayımlanan makalelerde, düz paketin kullanıcılardan yüzde 81'inde günde en az bir kere sigarayı bırakmayı düşündürdüğüne, yüzde 70'inde sigarayı daha az tatmin edici buldurduğuna, yüzde 66'sında sigaranın kalitesinin düşük olduğu düşüncesi oluşturduğuna yer veriliyor. 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle tütün kullanan vatandaşlarımıza da bir çağrıda bulunarak, hem kendi sağlıkları hem de pasif içicilik nedeniyle yakınlarına verdiği zarardan dolayı sigarayı bırakmalarını ve sağlıklı yaşama merhaba demelerini temenni ediyorum." dedi.