SGK Memur Alımı Başvurularında Son Günlere Giriliyor

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı için başvuru işlemleri 19 Haziran'da sona erecek.

SGK Memur Alımı Başvurularında Son Günlere Giriliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan resmi duyuruda kurumun merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere GİH sınıfında giriş sınavı ile 20 adet sosyal güvenlik uzman yardımcısı alımı yapılacağı belirtilmiş, ilgili alıma başvuru yapacak adayların 2018 ve 2019 yılı Kamu Personeli Seçme Sıbavına girmiş olması gerektiği, ayrıca diğer başvuru şartlarını da yerine getirmesi gerektiği kaydedilmişti.

İlkokul, Lise, Önlisans ve Lisans mezunlarından kadrolu kamu işçisi ve memur alımı duyuruları art arda geldi. Yeni duyuruları takip etmek için tıkla ve katıl.

SGK memur alımı sınav başvuru şartları şu şekilde : 

a) Giriş sınavına katılabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci
maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak.
b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren aktüerya, istatistik, matematik ve bilgisayar
mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul
edilmiş yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.
c) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını
doldurmamış olmak.
d) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.
e) Tablo -1 de belirtilen KPSS puan türünde belirlenen taban puan ve üzeri puan almış
olmak.
f) Geçerliliği devam eden YDS’den en az (D) düzeyinde puan almak veya buna denk
kabul edilen ve geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.
g) Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

SGK MEMUR ALIMI BAŞVURU SÜRECİ

SGK memur alımı için başvurular e-Devlet üzerinden 19 Haziran saat 17.30'a kadar sürecek. Resmi duyuruda ilgili alıma dair başvuru süreciyle ilgili, "Başvurular; E-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav) adresinden 08 Haziran 2020 tarihinde başlayıp 19 Haziran 2020 tarihi mesai bitiminde ( Saat:17.30’da) sona erecektir.Adaylar, T.C. kimlik numarası ile başvuru ekranına giriş yapacak olup “Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu” nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra “tamam” ve “onayla” butonuna basarak başvurusunu tamamlayacaktır. Adayın başvurusu tamamlandıktan sonra KPSS puanı ÖSYM üzerinden sistem tarafından kontrol edilecektir. Bilgilerinde yanlışlık olan adayın başvurusu değerlendirilmeye alınmayacaktır.Adaylar; başvuru formuna 4.5x6 ebadında ve son 6 ay içinde çekilmiş fotoğrafını elektronik ortamda tarayıp yerleştirecektir.Adaylar iletişim bilgilerini (adres, telefon numarası, e-posta adresi) en güncel haliyle yazacaklardır.Başvuru formunun hatasız ve eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.Başvuruda yer alan bilgilerin doğruluğundan aday sorumlu tutulacaktır.Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecektir.Giriş sınavına katılmaya hak kazanacak adayların tespiti, başvuran adayların KPSS başarı puan sıralamasına göre yapılır." açıklaması yapıldı.