Seyahat Yasağı İçin Tarih Verildi

Seyahat yasağı ile ilgili son dakika haberi geldi. Uçak ve otobüslerde seyahat yasağının kalkacağı , yurt içi ve yurt dışına seyahat yasağının sona ereceği tarih açıklandı.

Seyahat Yasağı İçin Tarih Verildi

Seyahat yasağının kalkması ile ilgili son dakika açıklaması.

Geçtiğimiz hafta kabine toplantısın sonrası 7 şehir için seyahat yasağının kaldırıldığı , kalan 24 şehirde seyahat yasağının devam edeceği bildirilmişti. Bu açıklama sonrası diğer şehirler için seyahat yasağının ne zaman kalkacağı , iç hat , dış hat uçuşlarının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. 

Seyahat yasağı ile ilgili edinilen bilgilere göre 28 Mayıs 2020 tarihi öne çıktı. İç ve dış hat uçuşlarının 28 Mayıs 2020 tarihinden itibaren başlayacağı bildirildi. 

İlk uçuşlar kademe kademe başlatılacak. Uçuş yapılacak ülkeler ve şehirler sayılarının arttırılması için pandemi ile mücadeleye bakılacak ve korona vaka sayısına göre karar verilecek. 

İlk aşamada 19 ülkeye uçuşların başlayacağı bildirildi. 

YURT İÇİ UÇUŞLAR NASIL OLACAK?

28 Mayıs sonrası uçuşların başlaması ile birlikte sadece giri çıkış yasağı olmayan şehirlere gidilebilecek. Sadece seyahat izin belgesi olanlar giriş çıkış yasağı olan şehirlere gidebilecek. 

ORTA KOLTUKLAR BOŞ KALACAK

Edinilen bilgilere göre , korona yayılımını önlemek için uçaklarda orta koltuğun boş bırakılacağı , maske takılması, dezenfektan kullanılması gibi önlemlerin de alınacağı öğrenildi.

SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN TAMEMEN BİTECEK?

Seyahat yasağının tamemen bitmesi ile ilgili yapılan açıklamada 31 Ağustos 2020 tarihi verildi. 27 Mayıs günü normalleşmenin ikinci aşaması devreye alınacak ve bu ikinci aşama 31 Ağustos günü sona erecek.

31 Ağustos 'ta ikinci aşamanın sona ermesinin ardından üçüncü aşamaya geçilmesi planlanıyor. Üçüncü aşamada ise tüm uçuşların serbest olacağı bildirildi. 

Yurt dışına uçuş yapacakların pasaport gibi bir seyahat karinesi çıkarılacak ve bu karinede vatandaşların gittiği şehirler, kaldıkları yerler, kaç gün kaldıkları , nerelere gittikleri ayrıntılı şekilde yer alacak. 

VERİLER DİKKATE ALINACAK

Normalleşme sürecinde korona verileri dikkate alınacak. Vaka ve hayatını kaybeden sayısında olası bir artış, normalleşme takvimini değiştirecek. Bu konuda karar Bilim Kurulu 'ndan gelecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA