Seyahat ve Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Bitecek? Bilim Kurulu Üyesinden Açıklama

Son dakika haberi: Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara 'dan İstanbul ve Ankara için seyahat kısıtlaması açıklaması geldi.

Seyahat ve Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Bitecek? Bilim Kurulu Üyesinden Açıklama

Son dakika : İstanbul ve Ankara 'da karantina, seyahat yasağı ve sokağa çıkma kısıtlaması hakkında açıklama.

CNN Türk ekranlarında yayımlanan Akıl Çemberi adlı programda Başak Şengül'ün konuğu olan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara 'dan önemli açıklamalar geldi. 

10 GÜN DAHA...

Koronada son verilerin büyük başarıya işaret ettiğini söyleyen  Kara, kesin başarı için ülke olarak 10 gün daha kısıtlamalara sıkı sıkı uymamız gerektiğini söyledi.Koronanın artık sahadan yavaş yavaş çekildiğini, başka hastalıkların nüksettiğini söyleyen Kara,  "Bu hastalık ciddi manada kontrol altında olduğu görülüyor. Ölüm sayılarını sıfıra çekersek, bunu da 10 gün tutabilirsez o zaman gerçekten Türkiye bunu başardı diyebileceğiz." dedi. 


VİRÜS KAÇ DERECEDE ÖLÜYOR?

Havaların ısınmasının koronavirüs üzerindeki etkinliğini gösteren bir araştırmayla ilgili de bilgi veren Prof. Kara, bu araştırmada 77 fahrenheit sıcaklıkta (Yaklaşık 26 santigrat derece) canlı kalmasında çok ciddi azalma olduğunun belirlendiğini söyledi. Bunun büyük bir avantaj olduğunun altını çizen Kara, dış ortamda mesafenin korunması halinde virüs için şans kalmadığını belirtti.

GİRİŞL ÇIKIŞ YASAKLARI

Vakaların azaldığını , ancak kısıtlamasını kalkması sonrası vaka taşınımı olabileceğini söyleyen Kara, bu azalma ile devam edilmesi halinde Ankara için de sokakta görülen bin kişiden bir tanesi bile virüslü değil denebileceğini, o zaman da Ankara'dan da istenen yere gidilebileceğini söyleyebileceklerini ifade eden Kara, "Önümüzdeki günlerde peyderpey şehirlerde de açılma olacaktır. Hepsi bir anda olmasada, rakamsal olarak önce bir-iki, sonra 3-4 şehir şeklinde" dedi.

İSTANBUL

Kara, İstanbul için  şu açıklamayı yaptı: "Böyle düşününce İstanbul'un şehirler arasında en arkada kalması büyük olasılık. Ama biz bu tutumumuza, sıkılığımıza devam edebilirsek İstanbul'un da ben haziran ayı içinde oldukça rahatlayacağını düşünüyorum"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA