Seyahat Edecekler Dikkat: E-Devlet Kapısından HES Kodu Alma Ekranı Açıldı

E Devlet kapısı üzerinden yeni bir hizmet başladı. Seyahat etmek isteyen herkesi ilgilendiren açıklamada vatandaşların HES kodunu e Devlet kapısı üzerinden alabileceğine yer verildi. İşte E Devlet kapısı üzerinden HES kodu alma ekranı , HES kodu alma zorunluluğunun detayları.

Seyahat Edecekler Dikkat: E-Devlet Kapısından HES Kodu Alma Ekranı Açıldı

Seyahat edecekleri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi.

E Devlet kapısı üzerinden bir son dakika duyurusu yayımlandı. Yayımlanan duyuruda HES kodu işlemlerinin e Devlet kapısı üzerinden yapılabileceğine yer verildi.

SEYAHAT EDECEKLERDE HES KODU ZORUNLULUĞU

Seyahat edecek vatandaşlar HES kodu almak zorunda. HES kodu olmayan vatandaşlar bilet alamayacak.

HES KODU NEDİR?

HES kodu hakkında Fahrettin Koca açıklama yapmıştı. Bakan Koca, HES kodu ile yolculuk yapılacağı ,  seyahat eden bir kişide korona çıkması durumunda HES kodundna tarama yapılacağı ve aynı araç içinde seyahat edenlerin tespit edilerek korona salgınının yayılmasının önüne geçileceğini söyledi.

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.

HES KODU NASIL ALINIR?

İlk açıklamada HES kodunun Hayat Eve Sığar adlı uygulama üzerinden ve kısa mesaj yolu ile alınabileceğine yer verildi. İşte HES kodu alma yolu:

E DEVLET'TEN HES KODU ALMA EKRANI AÇILDI

E Devlet kapısı üzerinden yeni bir hizmet yürürlüğe girdi. Yapılan açıklamada e Devlet kapısındna HES kodu alınabileceğine yer verildi.  Yapılan açıklamada, "Bu hizmeti kullanarak, kendiniz veya 18 yaşından küçük çocuğunuz için HES kodu üretebilir, ürettiğiniz HES kodlarını kurum ya da kişilerle paylaşabilir ve ürettiğiniz HES kodlarının detaylarını sorgulayabilirsiniz." denildi.

https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA yazan kısımdan e devlet şifreniz ve kimlki numaranızla giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra açılan ekranda HES kodu başvurunuzu yapabilirsiniz. 

1 HAZİRAN 'DA SEYAHAT YASAĞI KALKIYOR

1 Haziran 2020 günü seyahat yasağı kalkıyor. Seyahat yasağının kalkması sonrası vatandaşlar HES kodu ile yurt içinde her yere gidebilecek.

BİLET SATIŞLARI BAŞLADI

Uçak, tren ve otobüs bilet satışları yapılmaya devam ediyor. HES kodunu alan vatandaşlar , biletlerini alarak seyahat edebilecekler.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA