Şehirlerarası Otobüslere Binenler: 3 önemli değişiklik

Şehirlerarası otobüsle yolculuk yapan vatandaşları yakından ilgilendiren düzenlemeler yapıldı. Firmalar, masrafların artması nedeniyle muavinsiz, ikramsız yolculuğa başladı. Öte yandan 2+1 koltukların da kalkacağı bildirildi.

Şehirlerarası Otobüslere Binenler: 3 önemli değişiklik

Şehirlerarası otobüs yolculuklarında flaş değişiklik. 

Artan maliyetler nedeniyle sın dönemlerde bazı değişiklikler yapan otobüs firmaları, bu değişiklikleri arttırmaya devam ediyor. 

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, son dönemlerde vatandaşların daha çok uçak yolculuğunu tercih etmesi ve araçların yarısı bile dolmadan sefer yapması nedeniyle artan maliyetler çözüm olarak otobüs firmaları, önce ikramları sonra muavinleri kaldırdı. Şimdi de 2+1 otobüsler kalkıyor. 

MUAVİNSİZ YOLCULUK

Geçtiğimiz yaz aylarında Almanya merkezli Flixmobility'e adlı şatılan Kamil Koç'ta başlayan muavinsiz yolculuk uygulaması, diğer firmaların da dikkatini çekti ve bazı firmalar da muavinsiz yolculuğu tercih etti. 

İKRAMLAR DA KALDIRILIYOR

Otobüs firmaları artan maliyetler nedeniyle ardı ardına yolculuklarda ikram servisini kaldırıyor. Buna bağlı olarak host ve hostesler de artık otobüslerde görev almayacak.

2+1 KOLTUKLAR DA KALKIYOR

Daha az yolcu taşınan 2+1 koltuk düzeninden de vazgeçmeye başlayan firmalar 2+2 koltuk düzeninde tek seferde 54 yolcu taşımaya başladı.

Firmaların gelecek planında ise koltuk sayısı kadar numarasız bilet satma uygulaması yer alıyor.

PEKİ SİZ BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? MUAVİN, İKRAM VE 2+1 KOLTUKLAR KALKMALI MI? YORUM KISMI AŞAĞIDA..