Şehirlerarası Otobüs Seferleri İçin Tarih Açıklandı (Bilet Alma İşlemi Başladı)

Son dakika haberi: Otobüs seferleri için 5 büyük firmadan açıklamalar geldi. Yapılan açıklamada bilet satışlarının başladığına yer verilirken ilk seferlerin hangi gün yapılacağına da yer verildi.

Şehirlerarası Otobüs Seferleri İçin Tarih Açıklandı (Bilet Alma İşlemi Başladı)

Otobüs seferlerinin başlayacağı tarih hakkında açıklama.

Şehirlerarası yolculuk yasağı devam ediyor. Ancak geçtiğimiz hafta yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası , vatandaşlara HES kodu ile seyahat edebilecekleri müjdesi verildi. 

Bu açıklama sonrası tren ve havayolu taşımacılığı için bilet satışları geçtiğimiz gün başladı. YHK ve uçak biletlerinin satılmaya başlamasının ardından otobüs seferlerinin ne zaman başlayacağı merak edildi. 

MOLA BİTTİ

Mola bitti ifadesi ile bir paylaşım yapan otobüs firmaları , seyahat yasağı ile ilgili son gelişmeyi aktardı. Pamukkale,Ulusoy, Efe Tur, Metro ve Kamilkoç tarafından yapılan açıklamalarda seferlerin 4 Haziran 'da başlayacğaına yer verildi.

Metro Turizm tarafından yapılan açıklamada, "Aklımızda yollar, rotamızda kavuşmak var! Pandemi döneminde devam eden Seferlerimiz 4 Haziran'da artıyor, Tüm Türkiye'ye yayılıyor! Aklınızda Neresi Varsa, Oraya Metro Var!" denildi.

Efe Tur tarafından yapılan paylaşımda ise şu ifadelere yer verildi:

Durduk, bekledik, sabrettik. Bu süreçte hayat yolculuğunda bir şeyler daha öğrendik. Sevgi oldukça, emek oldukça, değer oldukça her şeyin üstesinden birlikte gelebiliriz. Bugünler geçti #ŞimdiKavuşmaZamanı! 4 Haziran’da seferlerimizle hizmetinizdeyiz!

BİLET SATIŞLARI BAŞLADI

Bilet satışları , firmalardan alınmaya başladı. Ancak bilet almak isteyen vatandaşların HES kodunu alması gerekmektedir. HES kodu olmayan vatandaşlara otobüs, tren ve uçak bileti satılmayacak. Seyahat yasağı olan şehirlerde ise seyahat izin belgesi olmayanlara bilet verilmeyecek. 

Seyahata yasağı devam eden şehirler şu şekilde:

- Ankara,

- Balıkesir,

- Bursa,

- Eskişehir,

- Gaziantep,

- İstanbul,

- İzmir,

- Kayseri,

- Kocaeli,

- Konya,

- Manisa,

- Sakarya,

- Samsun,

- Van

- Zonguldak.

Seyahat İzin Belgesi: Belgeyi almak için e devlet kapısından müracaatınızı yapabilirsiniz. E Devlet şifreniz yoksa Kaymakamlık ve Valiliklerden de Seyahat İzin Belgesi başvurunuzu yapabilirsiniz.

HES Kodu Nasıl Alınır: HES kodu almak için vatandaşların akıllı telefonlarına HAYAT EVE SIĞAR adlı uygulamayı indirmesi gerekmektedir. Uygulamayı indirip giriş yaptıktan sonra HES kodu alma ekranı karşınıza çıkacak. Bu ekranda HES kodunuzu alarak otobüs, uçak ve tren bileti alabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA