Şartlı Ceza İndirimi için Bekleyiş Devam Ediyor ! Af Meclise Gelecek Mi?

af teklifi meclise geliyor mu, şartlı ceza indirimi ile ilgili son gelişmeler, açıklamalar ve haberler. Milyonlarca insanı yakından ilgilendiren düzenlemelerin TBMM'ye önümüzdeki günlerde art arda geleceği biliniyor. Bunların başında yeni askerlik sistemi, süresiz nafaka gibi konular yer alıyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçim beyannamesinde yer alan ve daha önce de 'Sözümüzün arkasındayız, düzenleme teklifini TBMM'ye getireceğiz' diyen MHP'li yetkililerden mahkum yakınlar

Şartlı Ceza İndirimi için Bekleyiş Devam Ediyor ! Af Meclise Gelecek Mi?

Şartlı Ceza İndirimi için Bekleyiş Devam Ediyor ! Af Meclise Gelecek Mi?

Milyonlarca insanı yakından ilgilendiren düzenlemelerin TBMM'ye önümüzdeki günlerde art arda geleceği biliniyor. Bunların başında yeni askerlik sistemi, süresiz nafaka gibi konular yer alıyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçim beyannamesinde yer alan ve daha önce de 'Sözümüzün arkasındayız, düzenleme teklifini TBMM'ye getireceğiz' diyen MHP'li yetkililerden mahkum yakınları müjdeli haber bekliyor. Kamuoyunca 'Af teklifi' olarak bilinen Şartlı ceza indirimi konusunda henüz netleşen bir durum olmadığı gibi, MHP'nin teklifinin doğrudan meclisten geçmesine ise 'Zor' gözüyle bakılıyor. Teklifin gündeme geldiği ilk günlerde AK Partili yetkililer gündemde af olmadığını belirtmiş, sadece devlete karşı işlenen suçlar için af teklifinin gündeme gelebileceğini belirtmiş, fakat zaman içerisinde şartlı ceza indirimi konusunda Adalet Bakanlığı'nın da çalışmaları olduğu iddia edilmişti.

ADALET BAKANI AF KONUSUNDA NE SÖYLEDİ?

Düzenlemenin bayramdan önce meclise gelip gelmeyeceği, kimleri kapsayacağı henüz netleşmiş değil. Yeni gelişmeler yaşanması halinde siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz. Adalet Bakanı Gül, af teklifiyle ilgili, "Bu konu Meclisin takdirinde olan bir husus. MHP'nin teklifi de bir aftan öte infaza ilişkin birtakım öneriler ihtiva ediyordu. Bu konu ne şekilde olur, gündeme gelir mi, doğrudan parti yönetimimizin, grubunun vereceği bir karar. Dolayısıyla şu an Meclis gündeminde öyle bir teklif yok." ifadelerini kullanmıştı. 

SÜRESİZ NAFAKA

Süresiz nafaka ile ilgili de konuşan Bakan Gül, "Bir nafakanın süreli ya da objektif kriterlerle hakkaniyet ve adalet ölçüsü içerisinde düzenlenmesi gerekir. Bu konuda çalışmalar da var. Alt üst sınır konusunda teknik çalışmalar bakanlıkça tamamlanmak üzere. En makul düzenleme ortaya çıkacaktır. Temel hassasiyetimiz bir düzenleme getirirken taraflardan birine yeni mağduriyet alanları oluşturmamak. Amacımız, aile hukukundan kaynaklı uyuşmazlıkların çözümünde tarafların örselenmemesi. Tarafları ve çocukları örselemeden bu süreç bir an evvel en makul sürede nasıl tamamlanır da taraflar yara almaz... Boşanıyor, kopmak istiyor ve ölene kadar ona bir ödeme yapıyorsunuz. Bir şekilde bir irtibatınız oluyor. Bu daha farklı sorunlara da sebep oluyor." demişti.

DEVLET BAHÇELİ AF KONUSUNDA NE SÖYLEMİŞTİ

MHP Lideri Bahçeli, "Önerimiz var Meclis'e de teklif verdik ve bunu rafa kaldırmayız. Bunu tekrardan görüşme imkanı olur mu diye tekrardan görüşebiliriz. Şu an 49 milletvekilimiz var bunu tek başımıza çıkartamayız ancak buna şu an ihtiyaç var. Bu bugün için olmuyorsa yarın olabilir mi diye takip edeceğiz. Şartlar olgunlaştığında bir 5 yıllık indirimle kader kurbanlarını rahatlatmaya yönelik çalışma yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.