Sahte Peygamber Evrenesoğlu Bursa'da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Amerika Birleşik Devletleri'nde 5 gün önce kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren ve kamuoyunca 'Sahte peygamber' olarak bilinen İskender Erol Evrenesoğlu Bursa'da son yolculuğuna uğurlandı.

Sahte Peygamber Evrenesoğlu Bursa'da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sahte Peygamber Evrenesoğlu Bursa'da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Amerika Birleşik Devletleri'nde 5 gün önce kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren ve kamuoyunca 'Sahte peygamber' olarak bilinen İskender Erol Evrenesoğlu Bursa'da son yolculuğuna uğurlandı. Yoğun güvenlik önleminin alındığı cenaze namazına 3 bin kişinin katıldığı gözlemlendi. Amerika Birleşik Devletleri'nin Virgina eyaleti, Norfolk kentinde tedavi gördüğü hastanede solunum yetmezliğinden dolayı yaşamını kaybeden kamuoyu tarafından sahte peygamber olarak bilinen İskender Erol Evrenesoğlu memleketinde son yolculuğuna uğurlandı. Bursa Pınarbaşı Mezarlığı'nda öğle vakti kılınması planlanan cenaze namazı güvenlik sebeplerinden dolayı Hamitler Mezarlığı'na alınırken, Evrenesoğlu'nun cenazesi, Bursa mezarlıklar şube müdürlüğünden 11.00 sıralarında yakınlarınca teslim alındı. Cenaze sivil polislerin de bulunduğu konvoyla Hamitler Mezarlığı'na getirildi. Cenaze aracının getirilmesiyle bazı kişilerin feryad ederek yerlere kapandığı görüldü.

Evrenosoğlu kimdir?

1933 yılında Bursa'da doğan Evrenosoğlu, kendisine vahiy geldiğini ve 'Risalet Nurları' isimli kitabın Allah tarafından yazdırıldığını iddia etmesiyle tanınıyordu. 90’lı yılların sonunda ABD’ye göç eden Evrenosoğlu, vakıf kurarak televizyon ve çeşitli yayınlarla Türkiye’de faaliyetlerine devam etti. 2019 yılında, mahkeme tarafından kapatılan Medeniyet İrfan Hayır Refah Vakfı’nın (MİHR) kurucusu olan Evrenosoğlu’nun Kur’anı Kerim meali ve tefsir yayını yapan 5 internet sitesi de Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nca sakıncalı olduğu gerekçesiyle 2019 yılı ocak ayında kapatılmıştı. Evrenosoğlu, kamuoyunda 'sahte peygamber' olarak tanınıyordu.