Sahil ve Plajlarda Yeni Yasaklar Açıklandı: Sigara, Süre, Kişi Sınırı

Tatile gitmek isteyenler için koronavirüs yasakları açıklandı. Edinilen bilgilere göre sigara, sosyal mesafe, kişi sınırlaması gibi yeni kurallar geldi.

Sahil ve Plajlarda Yeni Yasaklar Açıklandı: Sigara, Süre, Kişi Sınırı

Tatilcilerin korona yasakları açıklandı. 

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte Turizmciler hazırlıklara başladı. Korona salgını Türkiye 'de devam ederken Sağlık Bakanı, salgının kontrol altına alındığını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. 11 Mayıs günü ise ilk normalleşme adımları başladı. AVM 'ler berber, kuaförlerin açılması sonrasu yeni normalleşme takviminin bayramdan sonra başlayacağı bildirildi.

28 MAYIS 'TA KABİNE VAR

28 Maysı 2020 Perşembe günü kabine toplantısı olacak. Kabinede yeni normalleşme adımları ele alınacak ve kararlar verilecek.

TATİLCİLERE KORONA YASAKLARI

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde 'yeni normal' kapsamında yeni kurallar bu tatil döneminde uygulanacak.

Edinilen bilgilere göre tatilciler, bundan sonra rastgele sahile havlu serip güneşlenemeyecek. Herkes için 9 metrekarelik alanlar oluşturulacak ve vatandaşlar burada güneşlenebilecek. Bir kişi o alandan çıktıktan sonra hemen dezenfekte edilecek ve 20 dakika sonra yeni bir kişi oraya girebilecek. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan uygulama ile sahilin belediyeye ait olan halk plajında özel alanlar oluşturulmaya başlandı.

Hazıralanan 9 metrekarelik alanda en fazla 3 kişi olacak ve markete gitmek isteyenler eldiven ve maske ile gidecek. 

Soyunma kabini , duş alanlarında sosyal mesafe çizgileri olacak ve buna göre sıra beklenecek. 

SİGARA YASAKLANDI

Bir diğer yasak ise sigaraya geldi. İzmaritlerden korona bulaşma ihtimali nedeniyle kumsallarda , halatla çevrili alanlarda sigara yasaklandı. 

Ayrı bir alan oluşturulacak ve sigara içmek isteyenler buralarda sigara içebilecek. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA