Sağlık Bakanlığı Yeniden Atama Kurası Başvuruları Sona Eriyor

2021 yılı 65-72 Yaş yeniden atama kurasında PBS üzerinden başvuru işlemleri 4 Mayıs salı günü saat 18.00 itibariyle sona erecek.

Sağlık Bakanlığı Yeniden Atama Kurası Başvuruları Sona Eriyor

Sağlık Bakanlığı'nca geçtiğimiz günlerde yapılan resmi duyuruda, 27 Nisan 2021 tarihinden 4 Mayıs tarihine kadar yeniden atama kurası için PBS üzerinden başvuruların alınacağı kaydedilmiş, kura işlemlerinin ise 24 Mayıs'ta yapılacağı belirtilmişti. Yeniden atama kurası için başvuru şartlarına Bakanlığın resmi sayfasından erişilebiliyor. 65-72 Yaş atama kurası takvimi ise aşağıdaki gibi oldu:

GENEL ESASLAR

1) Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e- devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile giriş yapılarak kura takviminde belirtilen süreler içinde yapılacaktır. 2) Kura yeri ve saati (https://yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecektir. 3) Başvuru yapacak adaylar, kura takviminde belirtilen tarihler arasında PBS üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinleştireceklerdir. Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonra başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır. Kesinleştirilmeyen başvurular dikkate alınmayacaktır. 4) Kesinleştirilen başvuru formu fiziki evrak olarak ayrıca gönderilmeyecektir. 5) Başvuracak adaylar Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden açılacak münhal yerleri göz önünde bulundurarak ilan edilen takvim çerçevesinde en fazla on (10) tercih yapabileceklerdir. Genel kura ile yerleşmek istediğini belirten adaylar, tercihlerine yerleşememesi halinde boş kalan münhallere genel kura ile yerleştirilecektir. 6) Kura başvurusunda bulunup başvurusunu iptal ettirmek isteyenler, 05 Mayıs 2021 Çarşamba – 18 Mayıs 2021 Salı saat 18:00’ kadar PBS üzerinden elektronik ortamda kura başvurusunu iptal edebilirler. Kura başvurusunu iptal ettirenler bu kuraya yeniden başvuruda bulunamazlar. 7) İnceleme neticesinde uygun görülmeyen başvurular, ret gerekçeleri ile birlikte tebligat yerine geçmek üzere PBS üzerinden ilan edilerek, elektronik ortamda itirazlar alınacak ve neticeleri PBS üzerinden ilan edilecektir. 8) Devlet memurluğundan çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmalarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 97 inci maddesindeki süreler dikkate alınır. Ancak, bu durumda olanlardan, kura son başvuru tarihi itibari ile engel hallerinin bitimine bir ay kalmış olanların başvuruları kabul edilecektir. 9) Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları kadrolarına yerleşen adayların atama tebligatında, adayın başvuruda belirttiği adres esas alınacaktır. 10) Kura sonucu herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşenler, kura sonuçlarının ilanından itibaren bir yıl süreyle tekrar kuraya başvuramayacaklardır. 11) İlan metninde belirtilen şartlara uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Başvuruları sehven kabul edilip kura ile yerleştirilmiş olanların atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.