Sağlık Bakanlığı'ndan 3000 TL Nakdi Yardımı Diye Binlerce Kişiye Mesaj Gönderildi: Hesapları Boşaltıldı

Binlerce kişiye bugün mesaj atıldı. Gönderilen mesajda devletin vatandaşlara 3000 TL andemi yardımında bulunduğu bildirildi. Bu mesaja tıklayan vatandaşlar büyük şokla karşılaştı.

Sağlık Bakanlığı'ndan 3000 TL Nakdi Yardımı Diye Binlerce Kişiye Mesaj Gönderildi: Hesapları Boşaltıldı

Bu mesaja sakın inanmayın.

Dolandırıcılar, pandemi sürecinde de boş durmuyor. Pandemi sürecinde yardıma muhtaç olan vatandaşları dolandırmaya çalışan kişil,er binlerce kişiye mesaj gönderdi. Toplu şekilde mesaj gönderen dolandırıcılar, Sağlık Bakanlığı 'nın 3 bin TL pandemi desteği sağladığını söylüyor. 

DEVLET 1000 TL VERİYOR

Devlet , pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi olan ,temel ihtiyaçlarını karşılamada zorlanan vatandaşlara 1000 TL 'lik destek ödemesi yapıyor. 1000 TL ödemesi detayları ve başvuru anlatımı için TIKLAYIN

3000 TL VERİLECEK DİYEREK DOLANDIRIYORLAR

Dolandırıcılar ise bu durumu kullanarak vatandaşları kandırmaya çalışıyor. Binlerce kişiye gönderilen mesajda Sağlık Bakanlığı 'nın pandemi nedeniyle 3 bin TL ödeme yaptığını , ödemeden faydalanmak için gönderilen linke gidilmesi gerektiğini söyledi. 

Dolandırıcılar gönderdikleri mesajda, "Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan 3 bin lira sosyal destek ödemenizi almak için hemen tıklayınız, diğer sitelere itibar etmeyiniz"  ifadelerini kullanıyor ve mesajın sonuna bir de link ekliyor.

Kısaltılan linke tıklandığında ise o cep telefonunda bulunan tüm hesapların ele geçirildiği ve kısa süre içinde boşaltıldığı tespit edildi. 

DEVLET KİRA YARDIMI YAPIYOR

Devlet , ihtiyaç sahiplerine kira yardımı yapıyor. Detaylar için TIKLAYIN