Sağlık Bakanı Koca:Türkiye'de Koronavirüs Vakasına Rastlanılmadı, İran'dan Gelen Uçaktaki Yolcuların Tamamı Türk

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan gelen yolcuların ilk muayenelerinin yapıldığını, sonuçların önümüzdeki saatlerde netleşeceğini belirterek, Türkiye'de şimdiye kadar koronavirüs vakasına rastlanılmadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Koca:Türkiye'de Koronavirüs Vakasına Rastlanılmadı, İran'dan Gelen Uçaktaki Yolcuların Tamamı Türk

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'da gelen 132 yolcu, 8'i mürettebat olmak üzere 140 kişinin Koronavirüs şüphesiyle karantinaya alınmasına dair açıklamalarda bulundu. Bakan koca, tecrübeli ekibin Ankara'da bulunduğu için İstanbul'a gitmekte olan uçağın Ankara'ya indirildiğini, şehir hastanesine 300-400 metre uzaklıktaki gözlem konuk evinin kullanıma açıldığını söyledi.  İran'a yönelik tedbirlerin alındığını, herhangi bir havayolu firmasına ait uluslararası uçuşa izin verilmediğini hatırlatan Sağlık Bakanı, Ankara'ya indirilen uçaktaki yolcuların tamamının Türk olduğunu da vurguladı.

Bakan Koca, "Ankara'ya yönlendirme sebebimiz, buradaki personellerin koronavirüsüyle ilgili tecrübeli olması.140 yolcuda ateş yok. Genel durumları iyi" diye konuştu. Tahran-İstanbul özel seferini yapan tamamını Türk yolcuların oluşturduğu uçak koronavirüs şüphesi görülmesi nedeniyle acil tedbir amaçlı Ankara'ya indirilmişti. Apronda özel kıyafetli ve maskeli sağlık ekipleri tarafından karşılanan uçaktaki yolcular ve mürettebat sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine kaldırılmıştı.