Sağlık Bakanı Koca: 4 Ölü, 97 Yaralımız Var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya Hendek'teki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yapıyor.

Sağlık Bakanı Koca: 4 Ölü, 97 Yaralımız Var

Sağlık Bakanı Koca: "Şu an hayatını kaybeden 4 vatandaşımız oldu. Hastanelerimize 97 yaralımız nakledildi. 97 yaralımızın 16 tanesi taburcu edildi. 1 kişi ağır yaralı olarak tedavisi yapılmakta. 31 yaşındaki bir vatandaşımız, hastamız. Bunun dışında durumu ciddi olan bir yaralımız yok. Olayın ilk anından itibaren 2 ambulans helikopterimiz, 84 ambulansımız, 18 UMKE timimiz, 112 ekiplerimiz ve AFAD ekiplerimiz olay yerine hızla ulaşarak hizmet etmiş oldular. Tüm milletimize baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayın bundan sonraki sürecini de burada tamamen tüm vatandaşlarımızın durumlarını netleştirdikten sonra kalacağımızı söylemek istiyorum. Milletimizin başı sağolsun. Rabbim tekrar bu tür felaketleri bize yaşatmasın diyorum." açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Soğutma çalışmaları, enkazdaki çalışmalarımız devam etmektedir. Tüm ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. Sn. Başsavcımızın da kontrol ve denetiminde patlamanın neden, nasıl meydana geldiğine yönelik çalışmalar da değerlendirilip kamuoyu ile paylaşılacaktır. " ifadelerini kullandı.

MÜMKÜNSE DIŞARI ÇIKILMAMALI , 12 SAAT DAHA TEDBİRLİ OLUNMALI

Kızılay Başkanı Kınık'ın patlamanın ardından duman nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarıyla ilgili uyarılarda bulunmuştu. Bakan Koca'dan da uyarılar geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Havai fişeklerde çeşitli gazlar var. Bu gazlar kronik rahatsızlığı olanları etkileyebilir. 12 saat daha tedbirli olunmasında fayda var. Mümkünse dışarı çıkılmamalı." şeklinde konuştu.