Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Akşam Saatlerinde Aldığımız Kararları Açıklayacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'da koronavirüsle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Akşam Saatlerinde Aldığımız Kararları Açıklayacağız

HASTA VE KAYIPLARIMIZIN SAYISI ARTMAYA BAŞLADI

Orta Karadeniz'deki illerin durumunun değerlendirilmesi için Samsun'a geldiklerini söyleyen Sağlık Bakanı Koca, sunulan sağlık hizmetlerinin durumu ve çözüm talepleri konusunda bilgi alma fırsatı bulduklarını belirtirken, Samsun'un ihtiyaç duyduğu sağlık tesisleri ve özellikle şehir hastanesi konusunda değerlendirmemizi yapmış olduk. Akşam bu konuda daha detaylı açıklamamız olacak. Bildiğiniz gibi 6 aydır koronavirüs salgınıyla mücadele ediyoruz. Bir dönem kurallara uyarak yaşadığımız belirgin düşüş ne yazık ki uzun süreli olmadı. Hasta sayılarımız ve kayıplarımız yeniden artmaya başladı. Bu durum sadece Türkiye için değil tüm dünya için geçerli. Hasta sayılarımızdaki artış her bölgemizde aynı oranda değil. Bazı bölgelerimizde istemediğimiz artışlar görürken, bazı bölgelerde salgını kontrol altında tutabiliyoruz" dedi.

SAMSUN DA MERCEK ALTINA ALINAN İLLER ARASINDA

Koronavirüs salgınında en belirgin olarak orta ve doğu anadolu da sıkıntılar çekildiğini söylerken, Samsun ve civar illerin de mercek altına alınan iller arasında olduğuna dikkat çekerek, "En belirgin olarak Orta ve Doğu Anadolu'da olsa da büyükşehirlerimizde zaman zaman sıkıntılarımız oldu. Samsun ve civar illerde bu anlamda mercek altına aldığımız merkezlerimizden biri oldu. Karadeniz bölgesine geçiş kavşağı olması sebebiyle Samsun önemli bir insan hareketine maruz kalıyor." dedi.

AKŞAM SAATLERİNDE ALDIĞIMIZ KARARLARI AÇIKLAYACAĞIZ

Samsun'daki artışa yönelik yapılan hızlı ve etkili müdahalelerle vaka sayısının son bir haftada bir ay öncesine göre 3'te 1 oranında düşüş olduğunu söyleyen Koca, tüm vatandaşlara tedbirlere sıkı sıkıya uyma çağrısında bulunarak, "Tüm hemşehrilerime tedbirlere sıkı sıkı sarılmaya davet ediyorum. Az sonra İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı'nı gerçekleştireceğiz. Alınacak yeni tedbirleri konuşacağız. Bölge değerlendirmelerimizi yapacağız. Toplantımız bittikten sonra akşam saatlerinde aldığımız kararları açıklayacağız." dedi.