S-400'ler Ne Zaman Faal Olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarih Verdi

Rusya dönüşü uçakta basın mensupları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , S*400 'lerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve S-400 'lerin ne zaman faaliyete geleceğini duyurdu. 

S-400'ler Ne Zaman Faal Olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarih Verdi

Son dakika haberi: S - 400 açıklaması geldi.

S-400 hava savunma sistemlerinin ne zaman faal duruma geçeceği merak ediliyordu. Konu ile gelen soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "S-400 şu anda artık bizim malımız. Nisandan itibaren de artık faal hale gelecek." dedi.

"Bizim Rusya ile ilişkilerimiz 5 yıldır gayet iyi gidiyordu. Siz de memnundunuz. Türkiye de bundan hem ekonomik hem siyasal anlamda avantaj elde etti. Ne oldu da bu Aralık ayından itibaren Putin birden tavır değiştirdi?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan şu şekilde cevap verdi:

"Aslında çok da bir farklılaşma olmadı. Zaman zaman uluslararası ilişkilerde buna benzer gelişmeler, iniş çıkışlar olabiliyor. Rusya ile olan belki de bizim en son düşünebileceğimiz bir konu olabilir bu. Niye derseniz; bizim şu anda Rusya ile olan ikili ilişkilerimiz hiçbir şeye benzemez. Bir taraftan savunma sanayiinde attığımız adımlar, bir taraftan nükleer enerjide attığımız adımlar, bir taraftan Türk Akımı konusunda attığımız adımlar, bir diğer taraftan turizmde attığımız adımlar… Tabi bunların çok çok büyük önemi haiz. İkili ilişkilerimizin geldiği bu noktalarda bir de üçüncü ülkelerde beraber atabileceğimiz adımların planlamasını yaptığımız dönemi yaşıyoruz. Yani onun için de herhalde bir yerden şöyle kara kediler girmiş olabilir."

PATRİOT DA ALABİLİRİZ

"Rusya geçmişte hassas konularda verdiği sözleri yerine getirmemiş, taahhütlerini tutmamıştı. Buna benzer bir durum Libya'dan Suriye'ye kadar olan coğrafyada yine Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye düşürecek mi? Böyle politikalar sürdürürse Rusya Federasyonu S400 gibi kritik hayati projeler bundan etkilenir mi?" sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu şekilde cevap verdi:

"S400 şu anda artık bizim malımız. Bir taraftan S400 ile ilgili eğitim çalışmaları vesaire bunlar devam ediyor. S400'ü büyük oranda teslim almış vaziyetteyiz. Tamamı elimizde. Şu anda tamamı geldi. Nisandan itibaren de artık faal hale gelecek. Ama yine söyleyeyim, dün de söyledim yetkililerine; Amerikalılara "Eğer bize Patriot verirseniz biz sizden de Patriot alırız." dedik."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA