RTÜK Başkanı'ndan Netflix-BluTV'ye Sansür Açıklaması

Radyo Televizyon üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin 'den Netflix, BluTV ve diğer dizi film platformlarına sansür açıklaması geldi.

RTÜK Başkanı'ndan Netflix-BluTV'ye Sansür Açıklaması

RTÜK Başkanı 'ndan sansür açıklaması.

Ahmet Hakan 'a açıklamalarda bulunan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix, BluTV ve Turkcell Plus gibi dizi film platformlarına gelecek denetimlerle ilgili detayları aktardı. 

TEPKİLERE NEDEN OLMUŞTU?

Geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete 'de yayımlanan ve yürürlüğe giren kararda RTÜK 'ün dizi film platformlarına da sansür uygulamasının önü açılmıştı. Para karşılığı internet üzerinden dizi  ile film izlenen bu platformlarda böyle bir uygulamaya gidilecek olması diziseverlerin tepkisine neden olmuştu. Parasını verdikleri şeye RTÜK 'ün sansür uygulamasını doğru olmadığını belirten kullanıcılar , tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirmişti.

Bu tepkilerin , söz konusu düzenlemeler yürürlüğe girdiğinde ne kadar gereksiz olacağını ifade eden RTÜK Başkanı , Hürryet 'e verdiği röportajında şu ifadeleri kullandı

"Biz RTÜK olarak... Netflix, Blu TV, Turkcell Plus gibi platformların tepe yöneticileriyle sağlam bir iletişim içindeyiz. Bu platformların yöneticileri, lisanslama için gerekenleri yapmaya hazırlar.

Yönetmelik, tüm interneti kapsamıyor. Düzenleme internet üzerinden radyo-televizyon yayıncılığı yapacak kuruluşları ilgilendiriyor.

Platformlarla ilgili yapacağımız denetlemeler, hayatın doğal akışına ters düşecek şekilde asla olmayacaktır. Kişilerin özgürlük alanları bizim için çok değerli ve anlamlıdır.

Denetim başladığında bugün koparılan fırtınaların gereksizliği, acımasız eleştirilerin haksızlığı ortaya çıkacaktır.

İnternet tabanlı yayın yapan şirketlerin, hiçbir vergi yükümlülüğü yoktu. Hukuki hiçbir sorumlulukları yoktu. Buna son veriliyor.

Çocuklarımızın, gençlerimizin ruhsal ve fiziksel gelişim süreçlerini etkileyecek içeriklere karşı tabii ki tedbir alacağız. İşin bu kısmına önem veriyoruz."

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA