Rize'de Tırtıl İstilası: Evlere Kadar Geldiler

Rize 'de meydana gelen olayda bir köy, tırtıl istilasına uğradı. Meyvelerin yapraklarını yiyerek kurutan tırtıllar, yerleşim yerlerine geldi.

Rize'de Tırtıl İstilası: Evlere Kadar Geldiler

Köyü tırtıllar bastı.

Rize 'den gelen haberlere göre Yeşilköy 'de tırtıl istilası yaşanıyor. Sayıları gittikçe artan tırtıllar,tarım arazilerinde yenilmedik bir şey bırakmadı. 

Özellikle meyve ağaçlarının yapraklarını yiyen ve ağaçların kurumasına neden olan tırtıllar, köyde yaşayan vatandaşların evlerine kadar geldi. Ağaçların yapraklarını yiyerek kurutan tırtıllar, evlere ulaştı ve pencerelerden, kapılardan evlere girmeye başladı. 

"KELEBEKLERLE MÜCADELE EDİYORDUK ŞİMDİ BUNLAR ÇIKTI"

Bölge sakini Havva Dursun, daha önce bölgede kelebeklerin de çok olduğunu ve tarım alanlarında hasadı yediklerini söyleyerek,  “Kelebekle mücadele ediyorduk şimdi tırtıllar çıktı. Kapı, pencere açamıyoruz” dedi. Medine Hafızoğlu da “Ağaçlardan başladı, sebzelerimize kadar her şeyi kuruttu. Artık evimizin içine kadar girmiş durumda. Zor durumdayız” dedi.

İbrahim Metin Atasaral ise yaptığı açılamada, “Geçen yıl dut ağacında küçücük bir yerde fark ettik. Bu yıl ise tüm ağaçları sardı. Ceviz yaprağına kadar sarmış durumda. Çaya zarar vermesinden endişe ediyoruz. Biz bazı ilaçlama çalışmaları yapıyoruz ama yetkililerin durumla ilgilenmesini istiyoruz” dedi. 

Vatandaşlar, bölgede önlem alınmasını istiyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA