Rahip Brunson'dan ABD Basınına Küstah Açıklamalar

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) basınına Türkiye'deki tutukluluk günlerine ilişkin açıklamalarda bulunan terör destekçisi Rahip Brunson, Türkiye ile ilgili çirkin sözler sarf etti.

Rahip Brunson'dan ABD Basınına Küstah Açıklamalar

Türkiye ve ABD arasında krize neden olan ülkenin ekonomik sıkıntılarının baş sorumlusu olarak gösterilen terör desteği nedeniyle 3 yıl 1 ay hapis cezası alarak salıverilen rahip Brunson, Türkiye'de tutuklu kaldığı günlerde hapishanede akli dengesini sağlam tutmak için saatlerce dua ettiğini söyledi.

Türkiye'de geçirdiği seneler boyunca siyasi faaliyetlerde bulunmadığını, sadece dini hizmet götürdüğünü iddia eden Brunson, "Türkiye’ye gitmemizin nedeni insanlara İsa Peygamberi anlatmaktı. Ancak bugün geldiğimiz noktada, Türkiye’de en çok nefret edilen insanlardan biriyim, muhtemelen” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 2016 yılında tutuklandığı zaman, hücrede tutulduğunu öne süren Brunson, "Hapishanede tutulmak başlı başına zor bir durum. Başlangıçta günlerce hücre hapsinde tek başıma tutuldum. O günler çok zordu. Akli dengemi ancak saatlerce dua ederek koruyabiliyordum." şeklinde konuştu. Hücre hapsinin ardından 8 kişilik bir koğuşta 20 kişiyle birlikte kaldığını, koğuştaki diğer tutukluların fetö üyesi olduklarını belirten Brunson, koğuş hayatını camide yaşamak gibi nitelendirdi.  Brunson katıldığı bir tv programında ise koğuşta geçirdiği aylar boyunca dil, kültür ve din farkı sebebiyle kendini çok yalnız hissettiğini söyledi.