Prof. Dr. Orhan Şen: Sokağa Çıkma Yasağı 4 Güne Çıkarılsın

Pazartesi ve salı günü İstanbul'da yoğun kar yağışının beklendiğinin açıklanmasının ardından Meteoroloji Mühendisleri Odası Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Şen açıklama yaptı.

Prof. Dr. Orhan Şen: Sokağa Çıkma Yasağı 4 Güne Çıkarılsın

Pazartesi ve salı günü İstanbul'da yoğun kar yağışının beklendiğinin açıklanmasının ardından Meteoroloji Mühendisleri Odası Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Çarşamba günü bizim üzerimizdeki sistemden kopuyor. Buna CUT-OFF diyoruz. Böyle olunca çarşambadan sonra sistemin beslenmesi duruyor. Yoğun kar yağışı İstanbul'un Ömerli, Darlık gibi yüksek yerlerinde daha fazla tutar. İstanbul'un içerisinde 5-10 santim olacaksa, bu yüksek yerlerde 1 metreyi bulabilir. O zaman bu kar yavaş yavaş eriyeceği için barajlara büyük etkisi olacaktır. Pazartesi-salı günü de bence koronavirüs karantinası yapılmalı" ifadelerini kullandı.

AKOM ve İstanbul Valiliği'nde art arda yapılan açıklamalarda, yoğun kar yağışlarıyla ilgili şu ifadelere yer verilmişti: Marmara Bölgesinde yarın (12.02.2021 Cumartesi) akşam saatlerinden sonra başlayacak olan kar yağışının zamanla kuvvetli yer yer yoğun kar (kıyılarda 5 ila 15 santimetre, iç kesimlerde 15-20, yüksek kesimlerde 20-30 santimetre) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuzeydoğudan kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 kilometre-saat) ile birlikte kar yağışının zaman zaman tipi şeklinde olması beklenmektedir. Kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.