Prof. Dr. Ceyhan'dan Okulların Açılışıyla İlgili Açıklama

Sağlık BakanlığıH. Ü. Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof.Dr. Mehmet Ceyhan, okulların açılış sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Prof. Dr. Ceyhan'dan Okulların Açılışıyla İlgili Açıklama

Günlük minimum 10 bin test yapılması ve pozitif oranının %2'yi geçmesi halinde bölgesek ya da ülke çapında okulların kapatılması gerektiğini söyleyen Ceyhan, örnek olarak New York'u gösterdi.

Prof. Dr. Ceyhan, okulların açılış sürecine ilişkin "OKULLAR AÇILACAKSA; Kesin kararlı olunmalı ve açma-kapama koşulları kesin kriterlerle belirlenmelidir: 1) Biz günlük minimum 100.000 test yapmalıyız. Pozitif oranı % 2’yi geçerse bölgesel veya ülke çapında okulları kapatmalıyız. New York şehri rehberi örnek alınabilir.New York şehir merkezi (nüfus 8 milyon)’nde günlük 70.000 test yapılacak, pozitiflik oranı % 3’ü (test sayısı az olacağı için bizde % 2 önerdim) okul kapatılacak. Karma eğitim yapılmalı, çocuğunu okula göndermek istemeyen aileler için sadece evden eğitim hakkı tanınmalıdır. Bu ailelere çocukların refakati için olanak sağlanmalıdır. Çocuklar arasında maskesiz en az 2 m mesafe sağlanmalıdır.Önce 6. sınıf ve üzerindeki sınıflar açılmalı, kreşler, ana okulları ve ilk 5 sınıf 1 aylık bir gözlemden sonra açılmalıdır." değerlendirmesini yaptı.