Polis Akademisi POMEM EGM Polis Alımı Hakkında Yeni Bilgi

Polis Akademisi Başkanlığı 'ndan POMEM polis alımı hakkında yeni bilgi geldi. Akademi kaynakları, eğitim süreleri için beklenen bilgiyi verdi. Eğitim süreleri artıyor. İşte detaylar.

Polis Akademisi POMEM EGM Polis Alımı Hakkında Yeni Bilgi

24 ve 25. dönem POMEM için yeni bilgi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 23 Haziran seçimleri öncesi katıldığı bir programda açıklama yapmış ve POMEM eğitim süresinin uzatılacağını söylemişti.

4 AY EĞİTİM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında yaptığı açıklamada, 15 Temmuz sonrası başlatılan OHAL kapsamında on binlerce polisin EGM'den ihraç edildiğini, ihraçlar sonrası ciddi bir polis eksiği olduğunu söyledi. Bu eksiklerin tamamlanması için art arda polis alımı ilanlarına çıkıldığını söyleyen Bakan Soylu , polis eksiği nedeniyle eğitim süresinin de düşürüldüğünü ifade etti. 4 aya kadar düşürülen eğitimlerle polisler hemen POMEM'lerden mezun edildi ve EGM bünyesinde çalışmaya başladı. 

KADEMELİ OLARAK ARTTIRILACAK

Bakan Soylu yaptığı açıklamada, eksiklerin büyük oranda tamamlandığını ifade etti. Bu nedenle eğitim süresinin önce 6 aya , daha sonra 8 aya çıkartılacağını söyleyen Bakan Soylu tarih vermemişti.

24. DÖNEM POMEM 6 AY

Polis Akademisi Başkanlığı kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre 24. dönem POMEM 3 bin kadın polis alımında adayların 6 aylık eğitimden geçeceği bildirildi. 

25. DÖNEM POMEM 8 AY

Eylül ayının ilk günlerinde gelmesi planlanan 25. dönem POMEM  10 bin polis alımında adayların 8 ay eğitimden geçeceği ve 8 aylık eğitimin ardından polis memuru olarak göreve başlayacakları bildirildi. 

KADIN-ERKEK POLİS ADAYLARI BU ADRESTE

Kadın-Erkek polisliği bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLAYIN

POLİS ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN