Pençe Harekatında 4 Bölücü Terörist Daha Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Pençe Harekatına ilişkin yeni bilgilendirme yapıldı. Bakanlık açıklamasında harekatta 4 bölücü teröristin daha etkisiz hale getirildiği, toplamda ise 68 hainin etkisiz hale getirildiği belirtilirken, çok sayıda mağara, sığınak ve malzemelerin kullanılamaz hale getirildiği vurgulandı.

Pençe Harekatında 4 Bölücü Terörist Daha Etkisiz Hale Getirildi

Pençe Harekatında 4 Bölücü Terörist Daha Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Pençe Harekatına ilişkin yeni bilgilendirme yapıldı. Bakanlık açıklamasında harekatta 4 bölücü teröristin daha etkisiz hale getirildiği, toplamda ise 68 hainin etkisiz hale getirildiği belirtilirken, çok sayıda mağara, sığınak ve malzemelerin kullanılamaz hale getirildiği vurgulandı. Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi : 

Pençe-2 Harekâtı kapsamında; daha önce Hava Kuvvetleri tarafından da vurulmuş, bir odası kiler, iki odası kadın terörist yatma yeri olarak kullanıldığı değerlendirilen üç odalı mağara içerisinde, 2 adet Doçka uçaksavar mühimmat kutusu (40’lı paket), muhtelif yiyecek ve yaşamsal malzemeler ele geçirildi. Mağaranın yakınındaki bir sığınakta ise 7,5 kw. jeneratör bulundu. Başka bir bölgedeki mağara içinde ise kullanıma hazır, bakımı yapılmış Doçka Uçaksavar silahı ele geçirildi. Komandolar tarafından ele geçirilen mağara, sığınak ve malzemeler kullanılamaz hale getirildi. 

Teröristlerle sağlanan temas neticesinde de biri yaralı olarak ele geçirilen olmak üzere 4 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece, Pençe Harekâtı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 68 oldu.