Pazar Günü Sokağa Çıkma Yasağı Olan İller ve Başlayacağı Saat (İzmir, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana'da Sokağa Çıkma Kısıtlaması Var mı?)

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığınca yayımlanan listede sokağa çıkma yasağının Pazar günü 39 şehirde olacağına yer verildi. İşte kısıtlama saatleri ve kısıtlamanın olacağı şehirler.

Pazar Günü Sokağa Çıkma Yasağı Olan İller ve Başlayacağı Saat (İzmir, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana'da Sokağa Çıkma Kısıtlaması Var mı?)

Pazar günü sokağa çıkma yasağı olan iller.

İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı ve 14 Mart 2021 günü birçok şehirde sokağa çıkma kısıtlamasının olacağına yer verildi. 

RİSK GRUPLARINA GÖRE 39 İLDE PAZAR YASAK VAR

1 Mart'ta yapılan kabine toplantısında risk gruplarına göre iller ayrıldı. 4 gruba ayrılan illerde buna göre kısıtlamalar kademeli şekilde kaldırıldı. Ancak kırmızı ve turuncu grupta yer alan illerde hafta sonu Pazar günü sokağa çıkma yasağının geçerli olacağına yer verildi. Turuncu ve kırmızı kategoride yüksek ve çok yüksek iller şu şekilde:

Turuncu kategorideki iller

Antalya,

Ardahan,

Artvin,

Bilecik,

Bolu,

Çanakkale,

Düzce,

İstanbul,

İzmir,

Karaman,

Kayseri,

Kırıkkale,

Kırklareli,

Kilis,

Kocaeli,

Kütahya,

Mersin,

Muğla,

Niğde,

Tekirdağ,

Yalova,

Zonguldak. 

Kırmızı Kategorideki İller

Adıyaman,

Aksaray,

Amasya,

Balıkesir,

Burdur,

Edirne,

Giresun,

Gümüşhane,

Konya,

Ordu,

Osmaniye,

Rize,

Sakarya,

Samsun,

Sinop,

Tokat,

Trabzon.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

Yukarıdaki illerde sokağa çıkma kısıtlaması 13 Mart 2021 saat 21.00 'da başlayacak ve Pazar kısıtlama olacak. Kısıtlama 15 Mart 2021 Pazartesi sabah saat 05.00 'da sona erecek. Kısıtlama süresince vatandaşlar market ve bakkallara gidebilecek. 

RİSK GRUPLARI DEĞİŞİYOR

Bu hafta risk grubuna göre iller , vaka değişimleri sonrası güncellenecek ve vakaların arttığı illerde kısıtlamaların yeniden gelmesi gündeme gelecek. Vakaların azaldığı illerde de kısıtlamalar kaldırılacak.