Paramotorla Bomba Taşıyan Terörist Askerlerimize Saldıracaktı: Havada Vuruldu

Bölücü hain, paramotorla taşıdığı bomba ile askerlerimize saldıracaktı. Ancak bu durum askerlerimizin dikkatinden kaçmadı ve havada vurulan terörist paramparça oldu.

Paramotorla Bomba Taşıyan Terörist Askerlerimize Saldıracaktı: Havada Vuruldu

Paramotorla bombalı saldırıyı Mehmetçik engelledi. 

Bölücü hainlerin alçak planlarına bir yenisi daha eklendi. Sabah Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı habere göre PKK'nın Hatay'da kullandığı gibi alçakça bir saldırı Suriye'de engellendi. Operasonlar kapsamında 12 Temmuz'da, Doğa Zilan kod adlı terörist Hediye Çerçi, örgütün Suriye'den getirdiği bir paramotora 150 kiloluk bomba yükleyerek, Hantur Dağı'nda konumlanan 40 kişilik timin üzerine atmak için havaya çıktı.

PARÇALANAN TERÖRİST DAĞ ETEKLERİNE DÜŞTÜ

Gözetleme yapan tim, paramotoru önce İHA sandı. İHA olmadığını anlayınca siper alan keskin nişancılar, yoğun ateşe tuttuğu paramotorun üzerindeki bombayı infilak ettirdi. Parçalanan paramotor ve kadın terörist, Hantur Dağı eteklerine düştü.

2015 yılında kadın teröristin bölücü örgüte katıldığı ve Suriye'nin kuzey bölgesinde YPG'nin kamplarında maket uçak, paramotor gibi aletlerle düzenlenecek saldırılar için eğitim aldığı , PKK'nın silahlı kadın yapılanması YJA-Star bünyesinde oluşturulan sözde Delal Amed Hava Savunma Gücü içerisinde faaliyet gösterdiği belirlendi.

Örgütün paramotor, bombalı maket uçak ve drone birimindeyken, kaçarak teslim olan A.D adlı kadın terörist de Hediye Çerçi'yi fotoğrafından teşhis etti.