Para Cezası Verileceğini Duyan Nüfus Müdürlüğüne Koştu (Çipli Kimlik Son Tarih)

Yeni kimlik almayan vatandaşlar, para cezası verilecek iddialarını duyar duymaz nüfus müdürlüklerine akın etti. Nüfus Müdürlüklerine yoğunluk yaşanıyor.

Para Cezası Verileceğini Duyan Nüfus Müdürlüğüne Koştu (Çipli Kimlik Son Tarih)

Son dakika: 2019 yılı sonuna kadar çipli kimlikler verilecek haberleri sonrası herkes nüfus müdürlüklerine koştu.

Türkiye geçtiğimiz yıllarda çipli kimlik kartına geçildi. Önceki yıllarda verilen çipli kimlikler 2023 yılına kadar devam edecek. Vatandaşlar ise Nüfus Mürülüklerine başvuru yaparak çipli kimliğini alabiliyor. 

PARA CEZASI VAR İDDİASI

Sosyal medya üzerinde dolaşan iddialar ve bazı haberlerin çıkması sonrası vatandaşlar nüfus müdürlüklerine akın etti. Söz konusu iddialarda kimliklerini yılbaşına kadar yenilemeyenlere para cezası kesileceği belirtilmişti. Bu iddialar, nüfus müdürlüklerinin dolmasına neden oldu. 

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ DOLDU TAŞTI

Türkiye 'nin birçok kentinde nüfus müdürlükleri dolarken bu yoğunluğun  yaşandığı yerlerden biri Ankara Batımerkez 'de bulunan Yenimahalle Nüfus Müdürlüğü oldu. Müdürlük önünde bekleyen Mustafa Bozkurt isimli vatandaş, "İnternette çipli kimliğini almayanlara para cezası verilecek haberini görünce sabah ilk iş buraya geldim. Ama daha mesai başlamadan ciddi bir sıra oluşmuştu. Sıra aldım 3 saattir bekliyorum." dedi. 

Yeni Kimlik Kartını alacak vatandaşlar 'Alo 199' İrtibat Hattı ve www.nvi.gov.tr adresinden randevu alabilir. Randevu alan vatandaşlar , daha sonra nüfus müdürlüğüne gidecek ve yeni kimlik başvurusunu yapacak. 

YIL SONUNA KADAR DEVAM EDER

Nüfus Müdürlüğü yetkilileri ise , iddiaların yıl sonuna kadar sosyal medyada dolaştığı, bu iddialar nedeniyle yıl sonuna kadar bu yoğunluğun devam edeceğini belirtti. 

2023 'E KADAR 

Çipli kimlikler 2023 'e kadar verilecek. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA