Öz Oğluna 4 Yıldır Cinsel İstismarda Bulunan Babanın Cezası Belli Oldu

Malatya'da 15 yaşındaki öz oğluna 4 sene boyunca cinsel istismarda bulunduğu belirtilen baba, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan şahıs, kararla birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öz Oğluna 4 Yıldır Cinsel İstismarda Bulunan Babanın Cezası Belli Oldu

Malatya merkez Yeşilyurt ilçesinde ailesiyle yaşayan Y.Ç.A'yı geçtiğimiz yıl Eylül ayında annesi G.A., sigara içerken yakaladılar. Anne, oğluna tiroid kanseri olan babasının sigara içtiğini öğrenirse çok üzüleceğini söyledi. 15 yaşındaki çocuk ise annesine babasının 4 yıldır kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Anne derhal polisi arayarak durumu bildirdi. Ayrıca boşanma davası da açtı. Pedagog eşliğinde ifadesine başvurulan 15 yaşındaki erkek çocuğu, 4 senedir babasının her ay düzenli istismarına uğradığını söyledi. Tehdit edildiği için de durumu kimseye anlatamadığını, artık dayanamadığı için annesine her şeyi anlattığını söyledi. Gözaltına alınan baba C.A. ise suçlamaları reddederek, eşinin kendisinden boşanmak için böyle bir iftira yoluna başvurduğunu öne sürdü.

TUTUKSUZ YARGILANIYORDU

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan baba, Malatya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Burada savcı, mağdur çocuğun 4'üncü sınıfı bitirdiği yaz tatilinde istismara uğradığı, korkutulan çocuğun her ay istismarla karşılaştığı, babanın suçtan kurtulmak maksadıyla oğlu ile kuzeni arasında cinsel ilişkin iddialarını ortaya attığı, altsoya karşı zincirleme ve nitelikli şekilde çocuğun istismarı suçundan cezalandırılması talep etti. Son savunması alınan şahıs, iftira iddialarını sürdürdü.

MAHKEMEDEKİ İYİ HAL NEDENİYLE CEZADA İNDİRİME GİDİLDİ

Mahkeme babayı, çocuğun cinsel istismarından 16 yıl hapisle cezalandırırken, öz oğluna karşı bu suçu işlediği nedeniyle cezayı 24 yıla, zincirleme suç nedeniyle de 30 yıla çıkardı. Fakat sanığın yargılama sürecindeki davranışları ve cezanın geleceği üzerindeki etkisi nedeniyle hafifletici unsurlar eklenerek, cezayı 25 yıla düşürdü. Kararla birlikte tutuksuz yargılanan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ACILI ANNE : "ÇOCUĞUN GELECEĞİYLE OYNAMA DEDİLER"

Kararı sevinçle karşıladığını belirten anne G.A., basın mensuplarına yaptığı açıklamada, '. Olayı çözemedim ve ilk sığınacağım kapı olan kayınbabamı aradım. Ben bu olayı hazmedemezken, onun şokunu yaşarken onların bu olayı kapatmaya çalıştığını anladım. Bana; 'Çocuğun geleceği ile oynama' dediler. Çocuğumun çocukluğunu almış ama bana çocuğumun geleceğinden bahsediyorlar. Kayınvalidem bana 'gelinim biz bu olayın üzerine toprak örtelim' dedi. Kim bilir o ailede kimlerin üzerine toprak örtüldü ama ben bu olayı kapatmadım. Buradan bütün annelere sesleniyorum. Bu utanç çocuğumun utancı değil, bu utanç benim de utancım değil, bu utanç onu yapanın utancıdır. Buradan herkese sesleniyorum, sesiz kalmasınlar, duyarsız kalmasınlar. Ben bu süreçte çok kapı çaldım, çok kimselerin yanına gittim. Çok uğraştım, çok çırpındım ama duyarsız kalan kişilerle de karşılaştım. Toplum olarak ilk önce biz duyarlı davranalım; ondan sonra adaletten karar bekleyelim. Benim ve ailemin vermiş olduğu mücadelede şükürler olsun karar verildi. Nihayet o kişi 25 yıl ceza yedi ve tutuklandı şükürler olsun.' dedi.