Otobüs Bileti Bulamayanlar Dikkat: Ek Seferler İçin İzin Çıktı

Ramazan Bayramı öncesi bilet bulamayan vatandaşları sevindiren son dakika açıklaması geldi ve firmalara ek seferler için izin verildi.

Otobüs Bileti Bulamayanlar Dikkat: Ek Seferler İçin İzin Çıktı

Ramazan bayramı öncesi önemli karar.

Ramazan bayramının gelmesi ile birlikte uçaklarda ve otobüslerde boş yer kalmadı. Memleketlerine ve tatile gitmek isteyen vatandaşlar , biletlerini haftalar önceden aldı. Bayrama 20 günden az süre kala uçaklarda ve otobüslerde adeta boş yer kalmadı. Boş yer kalmaması sonrası ek seferler beklenmeye başladı. Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve otobüslere ek sefer için izin çıktı. Ek  seferler için izin süresi 30 Mayıs günü başlayacak ve 11 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından az önce yayımlanan genelgede, Ramazan Bayramı tatili süresince yolcu potansiyelinin önemli ölçüde artmasının beklendiği ifade edilerek, vatandaşların şehirler arası seyahat talebinin mevcut tarifeli yolcu taşıması yapan otobüslerin kapasitesiyle karşılanmasının zor olacağı bildirildi.

Bu doğrultuda, şehirler arası sefer yapan otobüs firmalarının Ramazan Bayramı tatili süresince ek seferler düzenlemesine izin verildi.

Otobüsler için ek sefer izni 30 Mayıs'ta başlayacak. B1 ve D1 yetki belgesi sahibi firmalar, zaman tarifesine bağlı olmadan B2 ve D2 yetki belgeli 25 ve üstü koltuk kapasitesine sahip araçları 11 Haziran'a kadar kullanabilecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA