ÖSYM Duyurdu! Artık Başvuru Merkezlerine Gitmeden Fotoğraf Güncellenebilecek

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, adayların uzun süredir talep ettiği fotoğraf güncelleme işlemlerinin internetten halledilmesine yönelik güzel haberi verdi. Prof. Dr. Halis Aygün, fotoğraf güncelleme işlemlerinin ÖSYM Başvuru merkezlerine gidilmeden sistemden güncellenebileceğini duyurdu.

ÖSYM Duyurdu! Artık Başvuru Merkezlerine Gitmeden Fotoğraf Güncellenebilecek

Konuya dair sosyal medya hesabından bilgilendirme yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sistem üzerinden fotoğraf güncelleme işlemlerinin ais.osym.gov.tr adresinden ve ÖSYM'nin AİS Mobil uygulamasından kolaylıkla yapılabileceğini söyledi. ÖSYM Başkanı'nın paylaşımında şu ifadeler görüldü:

Adaylarımızın fotoğraf güncellemesini dijital ortama taşıyoruz. Adaylarımız ÖSYM başvuru merkezlerine gitmeden sistemdeki fotoğraflarını bireysel olarak istedikleri zaman güncelleyebilecekler.Sistemdeki fotoğrafını T.C. Kimlik Kartındaki fotoğrafıyla güncellemek isteyen adaylarımız ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde (https://ais.osym.gov.tr) ve AİS Mobil uygulamasında yer alan "profilim" menüsündeki "fotoğraf bilgilerim" ekranından güncelleyebilecekler.Adaylarımız ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından bireysel olarak yapacağı sınav başvurularında sistemdeki fotoğrafı, T.C. Kimlik Kartındaki fotoğrafı ile başka herhangi bir işlem gerekmeksizin otomatik olarak güncellenecektir.