Oruçlar Ne Zaman Başlayacak? İlk Teravih Ne Zaman Başlıyor 2020

2020 yılı Ramazan oruç ayı geldi. Orucun ilk gününe saatler kala en çok merak edilen konu , ilk teravihin ne zaman kılınacağı , ramazan için ilk orucun ne zaman tutulacağı oldu. İşte ilk oruç günü ve teravih.

Oruçlar Ne Zaman Başlayacak? İlk Teravih Ne Zaman Başlıyor 2020

Oruç ne zaman başlıyor?

2020 yılı Ramazan ayı için geri sayımda sona gelindi. İslam Alemi tarafından 11 ayın sultanı olarak kabul edilen oruç ayına saatler kala vatandaşların en çok araştırdığı konuların başında orucun ne zaman başlayacağı konusu oldu. Peki 2020 yılı Ramazan ayı orucu ne zaman başlıyor? İlk oruç ne zaman tutulacak? İlk sahura ne zaman kalkılacak? İlk teravih namazı ne zaman nasıl kılınacak?

Biz de kamubulteni olarak bu yazımızda detaylara yer verdik.

İLK RAMAZAN ORUCU HANGİ GÜN?

Oruçlar yarın başlıyor. Ramazan orucu tutmak isteyen vatandaşlar bugün gece sahura kalkacak ve Cuma günü oruç tutacak. 24 Nisan 2020 günü Ramazan ayının ilk günü olacak ve vatandaşlar Cuma günü oruçlu olacak.

İLK TERAVİH NE ZAMAN?

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında olan, ancak bu yıl camilerde kılınamayacak teravih namazları ise bugün başlıyor. Ramazan ayından bir gün önceki yatsı namazında başlayacak teracihler , bu sene evde kılınacak. Sinnet bir ibadet olan teravih namazı 20 rekattır ve sünnet bir ibadet olduğu için evde kılınmasında bir sakınca yoktur. 

Teravih namazının kılınışının videolu anlatımı şu şekilde:

Öte yandan bu sene yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle camilerde namaz kılınmayacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA