Orhan Sümer: Nakliyeci Esnafı da Çözüm İstiyor! 

Adana Milletvekili Orhan Sümer, pandemi döneminde sıkıntı yaşayan esnafların arasında nakliyeci esnafı da olduğunu, birçok sorunlarının çözüm beklediğini belirtti.

Orhan Sümer: Nakliyeci Esnafı da Çözüm İstiyor! 

Ehliyet cezalarının yanı sıra şoförlerin araç sürüş saatlerine kadar birçok sorunla baş başa olduğunu söyleyen CHP Adana Milletvekili, tüm nakliyeci esnafının talebinin 4+4+4 sürüş saatleri ve aralarında dinlenme saatleri olacak şekilde yeniden düzenleme olduğunu belirtti.

CHP'li Sümer, "Tüm esnaflarımızda olduğu gibi nakliyeci esnafımızın da çözülmesini bekleyen sorunları bulunuyor. Nakliyecilerin yirmi dört saatte sadece dokuz saat araç kullanmasına izin veriliyor. Dört buçuk saatlik 2 seferde kırk beş dakika mola zorunluluğuyla dokuz saat sürüş izni tamamlanıyor ancak bu süreler nakliyeci esnafımızı zorluyor. 10 kilometre hızla da 80 kilometre hızla da gitse takografı bu zaman dilimini işleme alıyor. Bu durumda nakliyecilerimiz cezai işleme tabi tutuluyor. Maddi cezalar bir yana, fazladan araç kullanma 20 ceza puanı olarak ehliyete yansıyor. Nakliyecilerimizi en çok zorlayan konulardan birisi ceza puanları. Tüm nakliyeci esnafımızın talebi 4+4+4 sürüş saatleri ve aralarında dinlenme zamanları olacak şekilde uygulamanın yeniden düzenlenmesidir.Sırtında tüm ülkenin yükünü taşıyan nakliyeci esnafımıza ve şoförlerimizin bu talebine karşılık verilmesi tüm siyasi partilerin görevidir." diye konuştu.