Ordu Valiliği Açıkladı: 1 Cadde ve 4 Sokak Karantinaya Alındı

Ordu'nun Gürgentepe ilçesine bağlı Kirazgüneyi Mahallesi'nde 1 cadde ile 4 sokak yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında karantina altına alındı.

Ordu Valiliği Açıkladı: 1 Cadde ve 4 Sokak Karantinaya Alındı

Ordu Valiliği resmi açıklamasında, 1 Temmuz 24.00 tarihinden itibaren geçerli karantina kararının ikinci bir değerlendirmeye kadar süreceği belirtillirken, ilgili resmi açıklamada ayrıca şu ifadeler görüldü:

Yaşanan salgının bir an önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması amacıyla; Gürgentepe ilçesi Kirazgüneyi Mahallesi ile ilgili olarak uyulması gereken kurallara ilişkin ilave tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür. Bu kapsamda; Ordu ili Gürgentepe ilçesi Kirazgüneyi Mahallesi'nde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda koronavirüs vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir.

Bu kapsamda koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla; Kirazgüneyi Mahallesi'nin Barış Caddesi ile Fırat, Hürriyet, Karabalta ve Fındık sokaklarında 1 Temmuz saat 24.00'dan itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına oy birliği ile karar verilmiştir