Ordu'da Koronavirüs Nedeniyle Bazı Cadde ve Sokaklarda Sigara İçme Yasağı Uygulanacak

Ordu'da yaya yoğunluğun fazla olduğu cadde ve sokaklar ile sahil bandında sigara içilmesinin yasaklandığı, bölgede polis ve bekçilerin denetlemelere başladığı açıklandı.

Ordu'da Koronavirüs Nedeniyle Bazı Cadde ve Sokaklarda Sigara İçme Yasağı Uygulanacak

Ordu İl Hıfzısssıha Kurulu tarafından Altınordu ilçe merkezindeki kalabalık alanlarda koronavirüs salgının yayılımının önlenmesi için maskelerin düzgün biçimde kullanılmasını sağlamak amacıyla pandemi dönemi boyunca sigara içmenin yasaklandığı bildirildi. Yasak kararının hayata geçirilmesinin ardından vatandaşların maskelerini düzgün taktığı ve yasak olan yerlerde sigara içilmediği görüldü. Altınordu ilçe merkezindeki Süleyman Felek, Sırrı Paşa, İsmet Paşa Caddeleri ve sahil bandında sigara içenlere 900 TL ceza yazılacak. 

DÜN KAYSERİDE YAŞANANLAR

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın da katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda başlatılan denetimler esnasında sigara içmek için maske takmayan Fatih S. isimli şahsa polis ekiplerince ceza yazıldı. Polis tarafından kimliği istenilen şahıs sinirlenerek, "Manyak mısınız, delirdiniz mi?" diye tepki gösterirken, polislerin ısrarı karşısında sigarasını yere atarak maske taksa da cezadan kurtulamadı.

Yurt Genelinde Cezaların Artması Bekleniyor

Maske takmayanların 'Sigara içiyordum' bahanesi artık kabul görmeyecek. Polis ekipleri, maskesiz vatandaşlara gerekli cezai işlemleri yurt genelinde uygulayacak. Toplum sağlığını tehdit eden kişiler hakkında işlem yapmayan polis memurları hakkında da idari işlem başlatılabilecek. Yurt genelinde bugün başlatılan yoğun denetimlerde, koronavirüs kurallarını ihlal eden kişilerin gözünün yaşına bakılmayacağı bildirildi.

SİGARA İÇMEYEN DE SİGARAYI BAHANE EDİYOR

Koronavirüs denetimleri sırasında kolunda ya da cebinde maskesiyle dolaşan kişilerin çoğunluğunun "Sigara içecektim ondan çıkardım" şeklinde bahane ürettiği, bu bahaneye sığınanlardan bazılarının ise hayatlarında hiç sigara kullanmadığı ortaya çıktı.