Okulların Açılması, Seyahat Yasağı, Düğün ve Sinemalar İçin Kritik Açıklama Geldi

Düğün salonlarının tekrar açılması, sinema, konser ve tiyatroların yeniden faaliyete geçmesi ile okulların açılması ve seyahat yasağının kalkması için kritik açıklama geldi.

Okulların Açılması, Seyahat Yasağı, Düğün ve Sinemalar İçin Kritik Açıklama Geldi

Okullar , düğün salonları, sinema, konser ve seyahat yasağı hakkında açıklama.

Koronavirüs vakalarında ve ölüm sayılarında azalma yaşanması sonrası düğün salonlarının açılması, sinemaların açılması, seyahat yasağının kalkması ve konser yasaklarının ne zaman kalkacağını araştırmaya başladı. 

ÖZEL EKİP KURULDU

Edinilen bilgilere göre bir ekip, yasakların kalkması için özel kriterler belirliyor.  Kurula göre İstanbulluların yüzde 25 - 30' luk kısmının koronavirüs nedeniyle bağışıklık kazandığını söyledi.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Kurulan özel ekip, ilk olarak lokanta ve restoranlarda oturma düzenini , AVM 'lerin havalandırılması ve okullarda sıralar arasında olması gereken mesafe ile ilgili çalışmalar yürütüyor. 

İLLERE GÖRE TEDBİRLER ALINACAK

Sağlık Bakanlığı kaynakları, illere göre tedbirlerin farklı olacağını açıklayarak , “Maske kullanımının hangi hâllerde mecburi olduğuna, kapalı yerlerdeki havalandırma sisteminin nasıl olacağına, lokantaların hangi durumda hizmet vereceğine, okullardaki sıra düzeni ve teneffüslerin her sınıf için ayrı olmasından, turizm tesislerinde alınacak tedbirlere kadar her alanda yeni kurallar belirleniyor. Kalabalıkların oluşmasına yol açacak hiçbir uygulamaya izin verilmeyecek” ifadelerini kullandı.

SEYAHAT YASAĞI

Seyahat yasağı ile ilgili yeni kararlar alınıyor. Edinilen bilgilere göre mecburi haller dışında iller arası geçiş yasağının devam etmesi bekleniyor. Sağlık Bakanlığı da seyahat yasağının kaldırılmasının virüsün yeniden iller arası dolaşacağı kanaatinde. Bu nedenle seyahat yasağının bayramdan sonra da devam etmesi bekleniyor. 

TÜYATRO, SİNEMA, KONSERLER VE  DÜĞÜNLER

Edinilen bilgilere göre sinema, tiyatro, konser ve düğün organizasyonlarının da bir süre daha yasak olacağı bildirildi. 

İSTANBUL AVANTAJLI

İstanbul 'da yüzde 25-30 'luk bir kısmın bağışıklık kazandığı ve normalleşmede İstanbul 'un diğer illere göre daha da avantajlı olacağı bildirildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA