Okulda Skandal Taciz İddiası: Önce Sözle Sonra Fiili Taciz

Üniversite öğrencileri, tacize uğradıklarını söyleyerek durumu üniversite yönetimine bildirdi. Yönetim 1 yıl karar almayınca konu savcılığa taşındı.

Okulda Skandal Taciz İddiası: Önce Sözle Sonra Fiili Taciz

Okulda skandal olay: Öğrenciler taciz olayını savcılığa taşıdı.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde meydana gelen olayda bir grup öğrenci, okulda profesör olarak çalışmakta olan bir hocanın kendilerine sözlü ve fiili tacizde bulunduğunu söyleyerek üniversite yönetimine şikayette bulundu. Üniversite yönetimi bu konuda gecikince öğrenciler soluğ savcılıkta aldı. 

"Okuldan ümidimizi kestik" diyen öğrenciler savcılığa giderek olayı anlattı ve ifadeleri verdi.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde yaşandığı belirtilen olay önce üniversite yönetimine taşınmış, kurul ise söz konusu iddiaları gündemine aldı ve araştırmaya başladı. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen söz konusu olay hakkında bir gelişme yaşanmadı. Bunun üzerine sosyal medya üzerinden sitemlerini dile getiren öğrenciler, suçlanan profesörün de üyesi olduğu İzmir Diş Hekimleri Odası'na başvurarak şikayetçi olmuştu.

SAVCILIK DEVREYE GİRDİ

Hürriyet gazetesinden Musa Kesler, bugün kaleme aldığı yazısında söz konuu olay için savcılığın devreye girdiğini belirtti.  İddiaların üniversite yönetimine 1 yıl önce iletildiği ve sonuç çıkmadığı, bu nedenle üniversite öğrencilerinin savcılığa giderek ifade verdiği ve şikayetçi olduğu öğrenildi.

Taciz olayının yaşandığı iddia edilen son dönemde okulda olan ve şimdi diş hekimi olarak görev yapan mağdurlardan bazıları, Profesörün sosyal medya hesaplarında cinsel içerikli videolara yaptığı beğenilerin ekran görüntüsünü de dosyaya ekledi. 

Şikayetçi öğrencilerden biri Hürriyet'e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Artık okuldaki soruşturmadan bir netice alamayacağımızı gördük. Bir yıldır bir adım ileri gidilemedi. Hatta hakkımda 'Ders geçmek için iftira atıyorlar' diye bir söylenti bile çıkarıldı. Şimdi okulumuz da bitti. Okul geçmek gibi bir kaygımız zaten yoktu. Sürecin takipçisi olacağız. Okulumuzun adının böyle olaylarla gündeme gelmesini istemezdik. Ama maalesef oldu. Öyle bir kişinin bir okulda görev yapmasını ve öğrenci yetiştirmesini istemiyoruz. Okulumuz bir şey yapmadı ama adaletin gerekeni yapacağına inanıyoruz."

HER ŞEYİ ANLATTILAR

Bir başka şikayetçi ise savcılığa verdiği ifade ile ilgili,  "İfadeye birkaç arkadaşımla birlikte gittik. Başımızdan geçenleri anlattık. Mezun olduktan sonra başka şehirde yaşayan arkadaşlarımız da sürece dahil oldu. Okuldaki soruşturma süreci artık çok uzamıştı. Zaten bir ilerleme de sağlanamadı. Dekan hoca da çok gayret etmişti. Okuldaki soruşturmadan zaten ümidimizi kestik. Biz oradan bir destek göreceğimize güveniyorduk. Ama herkes topu birbirine atıyordu. Sakız gibi uzattılar. İfade verirken bile çok rahatsız edici tavırlarla karşılaştık. Biz başımızdan geçenleri anlatırken bizi dinleyen hocalardan bazıları 'Sen bu durumda cinsel bir arzu hissettin mi?' gibi saçma sapan sorular sordular. Ailelerinden çekinen arkadaşlar oluyordu. Ama artık başvurduk, sürecin nasıl olacağını takip edeceğiz." dedi.