Öğrencilere 4 Bin 500 TL Burs Başvuruları 13 Aralık'ta Sona Erecek

TÜBİTAK'ın 2244 Sanayi Doktora programı için başvuru işlemleri 13 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek.

Öğrencilere 4 Bin 500 TL Burs Başvuruları 13 Aralık'ta Sona Erecek

Öğrencilere 4 Bin 500 TL Burs Başvuruları 13 Aralık'ta Sona Erecek

TÜBİTAK'ın 2244 Sanayi Doktora programı için başvuru işlemleri 13 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek. Doktora programına kabul edilen öğrencilere 4 yıl boyunca 4 bin 500 tl burs desteği sağlanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından geçtiğimiz günlerde çağrısı yapılan doktora programı için başvuru işlemleri devam ediyor.

Doktora öğrencilerine 4 bin 500 TL'ye kadar TÜBİTAK destekli burs için değerlendirmelerde bulunan Varank, "Nitelikli insan kaynağı olmadan, ne yaparsak yapalım, hedeflerimizi gerçekleştirmek çok zor. Sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfus, en büyük avantajımız. Bu avantajı en iyi şekilde kullanmak adına, beşeri sermayenin geliştirilmesi alanındaki politikalara özel önem veriyoruz. İşte Sanayi Doktora Programı da, vizyonumuzun temel unsurlarından bir tanesi. Programla birlikte, bir taraftan sanayide ihtiyaç duyduğumuz doktora derecesine sahip insan kaynağını yetiştirirken, diğer taraftan iş gücü piyasalarıyla bağlantıyı kuruyoruz. Doktora öğrencilerimiz, eğitimleri boyunca teorik bilgiyi, pratik alanda uygulama şansına kavuşacaklar. Mezuniyet sonrasındaysa, sunduğumuz istihdam garantisi sayesinde, çalıştıkları alanda hiç ara vermeksizin katma değer üretme şansına sahip olacaklar. Barış Pınarı Harekatında da gördük ki savunma sanayisindeki nitelikli insan gücü bizi bir adım daha öne çıkartıyor. Böylece 'Sanayi Doktora Programı' gibi yenilikçi uygulamaların önemini bir kez daha idrak etmiş olduk." şeklinde konuşmuştu.

2244 Sanayi Doktora Programı'nda kapsam da genişletilmiş, Arge Tasarım Merkezine sahip ya da teknoparklardaki şirketlerin de programdan faydalanabilmesinin önü açılmıştı. En az bir TÜBİTAK projesi sonuçlandırmış özel sektör kuruluşları burs kapsamına alınacak. Bu şirketlerin istihdam ettiği doktora programı öğrencilerinin burslarının yüzde 75'i TÜBİTAK tarafından yüzde 25'i ise özel sektör tarafından karşılanacak. 2019 yılı başvuruları için belirlenen son tarih 13 Aralık 2019 oldu.