O Fotoğraf Ortalığı Karıştırdı: Askerlik 9 Aya mı Çıktı? Hulusi Akar Açıklama Yaptı mı? 2020

Son dakika iddiası. Sosyal medya üzerinde kısa süre içinde yayılan iddiada askerlik hizmetinin 9 aya çıkacağı iddia edildi. Ahaber adlı kanalda yapılan açıklama gibi gösterilen fotoğraftaki iddialar doğru mu? Peki askerlik 9 aya mı çıkacak? Askerlik kaç ay? İşte detaylar.

O Fotoğraf Ortalığı Karıştırdı: Askerlik 9 Aya mı Çıktı? Hulusi Akar Açıklama Yaptı mı? 2020

Askerlik 9 ay olacak iddiası.

Zorunlu askerlik süresi daha önce uzun dönemler için 12 , kısa dönemler için ise 6 aydı. Geçtiğimiz yıl yapılan düzenleme sonrası askerlik süresi uzun kısa ayrımı olmadan 6 aya düşürüldü. 

Artık askere gidecek vatandaşlar, acemilik eğitiminin ardından 5 ay daha askerlik yapacak ve toplamda 6 ay askerlik yapmış olacak.

ASKERLİK 9 AY OLACAK İDDİASI

Sosyal medya üzerindeki iddialarda askerliğin 9 aya çıkarılacağı iddia ediliyor. İddiaları gören vatandaşlar , askerliğin 9 aya çıkıp çıkmadığını araştırmaya , Hulusi Akar 'ın bu yönde bir açıklaması olup olmadığına bakmaya başladı.

Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda askerlik hakkında son gelişmeleri aktarıyoruz.

14 GÜN KARANTİNA

Bundan sonraki celp dönemlerinde askere gidecek gençler, acemi birlikteki eğitimleri öncesi 14 gün karantinaya alınacak. Koronavirüs tehlikesi nedeniyle karantinaya alınacak gençler , daha sonra eğitime alınacak. 

O FOTOĞRAF ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Sosyal medyada dolaşan aşağıdaki fotoğraf ortalığı karıştırdı. 

ASKERLİK 9 AY MI OLDU?

Sosyhal medya üzerinde askerliğin 9 aya çıkacağı iddia edildi. Ancak bu iddialar asılsızdır. Askerlik eğitimi 6 aydır.  Yukarıdaki fotoğrafın montajlandığı , yalan yanlış ifadeler verildiği apaçık bellidir. 

Peki sizce askerlik 9 aya çıkmalı mı? Yoksa daha da düşürülmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz. 

Askerlik anketi için   TIKLA KATIL

ASKERLİK DUYURUSU GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN