NVİ Duyurdu: Ehliyet, Pasaport ve Yeni Çipli Kimlikte Değişiklik

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada ehliyet, yeni kimlik ve pasaport işlemlerindeki değişikliğe yer verildi.

NVİ Duyurdu: Ehliyet, Pasaport ve Yeni Çipli Kimlikte Değişiklik

Son dakika : Nüfus Müdürlüğü'nden kimlik, pasaport ve ehliyet açıklaması geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ehliyet, kimlik ve pasaport işlemlerinde yapılan değişikliğe yer verildi. 

RANDEVULU İŞLEM SÜRESİ ARTTI

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında yeni çipli kimlik kartları, sürücü belgesi ve pasaport işlemlerinde randevulu işlem süresini 8 dakikadan 30 dakikaya çıkardığına yer verildi. 

RANDEVUSUZ ÇALIŞILMAYACAK

İçişleri Bakanlığı , nüfus müdürlüklerinin randevusuz çalışmayacağını söyleyerk şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlığımızın aldığı tedbirler doğrultusunda Covid-19 (Corona) virüsü ile etkin mücadele sağlanabilmesi amacıyla;

İl ve ilçe nüfus müdürlüklerimizdeki ortak kullanım alanları düzenli aralıklarla dezenfekte edilmektedir.

Randevu sisteminde yapılan düzenleme ile biyometrik veri alınan T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü belgesi başvurularında randevulu işlem süresi 8 dk'dan 30 dk'ya çıkarılmıştır. 18.03.2020 tarihinden itibaren zorunlu ve acil haller dışında T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü belgesi müracaatları randevusuz olarak kesinlikle alınmayacaktır.

Randevu süresinde yapılan düzenleme sonucunda tüm Türkiye'deki günlük ortalama 120.000 olan başvuru sayısı 40.000'e düşmüştür."

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA